F1-hold laver kørestol

Formel 1-hold er ikke bare førende indenfor motorløb. Holdene har også mange kompetencer, der kan bruges udenfor racerbanen. Derfor har de nu hjulpet med at udvikle en kørestol.

Sauber og Orthotec-rullestol . Copyright Alfa Romeo Racing Orlen

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 23/6 2021 klokken 12:06

Sauber er i F1-sammenhæng mest kendt for deres Formel 1-hold, som for tiden kører under navnet Alfa Romeo Racing Orlen.

Det schweiziske firma er dog delt op i tre forskellige enheder: Sauber Motorsport AG, som driver 'Alfa Romeo Racing Orlen’ F1-holdet. Sauber Engineering AG som fokuserer på teknologisk udvikling og produktion af additiver, og Sauber Aerodynamik AG som har aerodynamisk udvikling i dets moderne vindtunnel.

Det er tidligere set, at Formel 1-hold benytter deres ressourcer til at optimere, udvikle eller producere for andre brancher. Senest blev det set, da flere teams begyndte at producere udstyr, der kan hjælpe corona-patienter med at trække vejret.

Nu er Sauber gået i en anden retning og har sammen med Orthotex, og flere andre teknologiske partnere fra Schweiz, udviklet en racer-kørestol. Navnet på den nye racer vil være OT FOXX.

Faktisk er det første gang at en kørestol til konkurrencebrug bliver udviklet og produceret i Schweiz. Første gang OT FOXX bliver taget i brug er under de paralympiske lege i Tokyo.
Stolene vil blive kørt af schweizerne Marcel Hug og Patricia Eachus.

Marcel Hug og Patricia Eachus i 'OT FOXX'-kørestol, udviklet af Sauber og Orthotec.Marcel Hug og Patricia Eachus i 'OT FOXX'-kørestol, udviklet af Sauber og Orthotec.
Copyright Alfa Romeo Racing Orlen


Selve raceren består af et meget let carbon-chassis, som Sauber har optimeret aerodynamisk, og herefter testet i deres vindtunnel - som bl.a. bruges af F1-holdet. Det positive er samtidig, at udviklingen også vil bringe innovation til hverdagens kørestolsbrugere.

“Samarbejdet med Orthotec AG har givet os en spændende og følelsesladet indsigt ind i en ny industri. Udviklingen og produktionen af en high-end racer-rullestol, kræver, ligesom en Formel 1-bil, et samspil indenfor forskellig områder indenfor Sauber-gruppen” siger Benjamin Koch, Group Leader Aero Design, Sauber Aerodynamics

“Ud over aerodynamisk udvikling er design- og ingeniørressourcer blevet brugt sammen med de højteknologiske produktionsmuligheder” siger Benjamin Koch.

“Det fylder mig med stolthed at arbejde med en værdifuld partner, som Orthotec” siger Axel Kruse, CEO Sauber Engineering.

“Dette samarbejde er udelukkende baseret på tillid, udvekslingen er venlig og meget imødekommende. At give og tage er i harmoni her.”

“Dette var et førsteklasses innovationsprojekt, og det, der startede som en idé i vores hoveder, er nu blevet realitet. Et avanceret produkt i form af en racerstol blev skabt i den bedste kvalitet med de mest erfarne specialister fra en række brancher og med erfaringen fra sportsfolk i topklasse. Alle sider arbejdede med motivation, utrættelig entusiasme, lidenskab og know-how på dette showcase-projekt Det var en vidunderlig oplevelse at være en del af det.”

“For Sauber Group betyder dette store samarbejde at få et indblik i en spændende ny industri, og jeg er overbevist om, at det også vil åbne døren for nye udfordringer på markeder, vi ikke har udforsket før,” slutter Axel Kruse.

"Kan vi bygge verdens hurtigste og bedste racing-kørestol? Det var spørgsmålet, der førte til vores vision,” siger Stefan Dürger, Managing Director Orthotec.

“Jeg fandt hurtigt ud af, at min idé var alt for forenklet. Det handler faktisk ikke om racing-kørestolen, det handler om et system, der består af person og en maskine.”

“Dette er et utroligt projekt for mig. Vi havde partnere, der var sande partnere. Uden dem ville vi aldrig have opnået dette. Alt, hvad der sker nu, er prikken over i’et,” slutter Stefan Dürger.

Du kan se OT FOXX-raceren her:

'OT FOXX'-rullestol, udviklet af Sauber og Orthotec.'OT FOXX'-rullestol, udviklet af Sauber og Orthotec.
Copyright Alfa Romeo Racing Orlen


'OT FOXX'-kørestol, udviklet af Sauber og Orthotec.'OT FOXX'-kørestol, udviklet af Sauber og Orthotec.
Copyright Alfa Romeo Racing Orlen


'OT FOXX'-kørestol, udviklet af Sauber og Orthotec.'OT FOXX'-kørestol, udviklet af Sauber og Orthotec.
Copyright Alfa Romeo Racing Orlen


'OT FOXX'-kørestol, udviklet af Sauber og Orthotec.'OT FOXX'-kørestol, udviklet af Sauber og Orthotec.
Copyright Alfa Romeo Racing Orlen

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Wolff opgivende BMF1's Power Rating: Frankrigs GP »