Max: Ingen grund til panik

I kølvandet på Jos Vertappens irritation og udtalelser om Red Bull RB20's mangel på fart, melder hovedpersonen sig nu på banen og maner til ro.

Max Verstappen med Jos Verstappen hjem . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 27/8 2024 klokken 14:08

Som vi har beskrevet, er Max Verstappens allestedsnærværende far, Jos Verstappen, rimelig utilfreds med sønnens 20-sekunders tidstab til Lando Norris i Hollands Grand Prix, og er efterfølgende kommet med flere udfald mod Red Bull og teamchefen Christian Horner.

Læs mere om Jos Verstappens udfald mod Red Bull >>>

Imens forholder sagens hovedperson sig rimeligt pragmatisk til situationen og på det sociale medie X maner verdensmesteren til ro.

"Der er ingen grund til panik," skriver Verstappen.

På sin hjemmeside uddyber han problemstillingen lidt mere indgående.

Hollands Grand Prix 2024. Lando Norris på pole foran Max Verstappen og Oscar PiastriHollands Grand Prix 2024. Lando Norris på pole foran Max Verstappen og Oscar Piastri
Copyright Red Bull Contentpool


"Jeg havde den samme balance fra FP1 og hele vejen til løbet - begrænsningerne er de samme, så det er meget svært at løse i øjeblikket", forklarer han.

"Det ser ud til, at vi er for langsomme, men også ret dårlige på (dæksliddet) i øjeblikket. Det er lidt underligt, for de sidste par år har vi været ret gode på det område.”

“Så der er noget, der er gået noget galt med bilen på det seneste, og det er vi nødt til at forstå og hurtigt forsøge at forbedre."

Det er tilsyneladende ikke noget, der overrasker Verstappen.

"Det (problemet, red.) var der i de første par løb. Så ja, noget i bilen har gjort den sværere at køre, og det er meget svært at finde ud af, hvor det kommer fra i øjeblikket. Og det går ud over vores opvarmning (af dækkene, red.), men også vores 'long runs'."

Lando Norris passerer Max Verstappen. Hollands GP 2024Lando Norris passerer Max Verstappen. Hollands GP 2024
Copyright McLaren Media/LAT Photography


Alligevel ser verdensmesteren frem mod det italienske Grand Prix i Monza med ro.

"Vi er nødt til at finde ud af vores balanceproblemer. Jeg tror, at det virkelig vil hjælpe på vores (dækslid).”

“Selvfølgelig er der meget nyt på Monza: asfalten, ‘curbs’ og endda layoutet. Også det skal vi forstå lidt mere. Vi ved, at vi har meget arbejde foran os."

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Jos angriber igen Horner Ny kører hos Williams »