Skyderi med døde inden Mexicos grandprix

Optakten til Mexicos Formel 1-grandprix blev i fredags ramt af et skyderi, hvor mindst én person afgik ved døden og flere blev såret. Red Bull mandsopdækker Max Verstappen med bodyguards.

Mexicos GP . Copyright Ferrari

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 29/10 2023 klokken 18:10

Ikke langt fra Autódromo Hermanos Rodríguez i Mexico City, hvor Mexicos Formel 1-grandprix køres, opstod der et skyderi med en død og mindst fire kvæstede fredag morgen.

Det skriver det mexicanske nyhedsmedie Proceso på baggrund af en nyhedsmelding fra et nyhedsagentur.

Hændelsen skete ikke umiddelbart før løbet men allerede tidligt om fredagen før den første fire træning.

Selve skyderiet fandt sted umiddelbart foran indgang nummer 7 til Foro Sol, altså det stadion, som Formel 1-bilerne kører igennem.

Mexicos Grand Prix 2022. Den vilde bane, Autodromo Hermanos RodriguezMexicos Grand Prix 2022. Den vilde bane, Autodromo Hermanos Rodriguez
Copyright Red Bull Contentpool


Det er langt fra ualmindeligt, at der er skyderier i Mexico City, men at det sker så tæt på stadionet og op til en Formel 1-weekend er dog yderst sjældent.

Op til Mexicos F1-grandprix meddelte Red Bull, at Max Verstappen ville blive mandsopdækket i Mexico, da man var bange for hollænderens sikkerhed.

Ifølge F1 Insider bekræfter Red Bulls Helmut Marko de ekstra sikkerhedsforanstaltninger hos Red Bull, især efter Max Verstappen blev buhet i forbindelse med sejrsceremonien ved USA’s F1-grandprix i Austin:

"Max vil egentlig ikke have det og tager det delt roligt," udtaler Helmut Marko. "Men vi har ansvaret for ham. Derfor tager vi ingen chancer."

Englands Grand Prix 2023. De to Red Bull kørere, Max Verstappen og Sergio Perez med Daniel RicciardoEnglands Grand Prix 2023. De to Red Bull kørere, Max Verstappen og Sergio Perez med Daniel Ricciardo
Copyright Red Bull Contentpool


Flere mexicanske fans har et horn i siden på Red Bull og især Max Verstappen, fordi de mener, at Red Bull har forfordelt den hollandske stjerne og ikke givet Sergio Perez samme muligheder og materiel som Verstappen.

I Mexico City har der hængt plakater med budskabet om at vise respekt for de forskellige kørere under Formel 1-grandprixet.

Mexicos Formel 1-grandprix starter kl. 21:00 dansk tid, hvor Charles Leclerc start foran Carlos Sainz efterfulgt af Max Verstappen. Segio Perez starter som nr. 5 efter Daniel Ricciardo.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Status på Vestis performance Mexicos Grand Prix; løbsresumé: Verstappen vinder »