Officielt: Hamilton diskvalificeret

Nu er det officielt, at Lewis Hamiltons sejr i kvalifikationen er blevet konverteret til en diskvalifikation.

Portugals Grand Prix 2020 . Copyright Mercedes AMG

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/11 2021 klokken 19:11

Lewis Hamilton vandt kvalifikationen til lørdagens Sprintløb til Brasiliens Grand Prix. Men hvor længe var Jeppe i baronens seng (frit efter Holberg)? I Formel 1 ikke længere end ca. 18 timer!

Således er det nu bekræftet, at den syvdobbelte verdensmester enten skal starte fra bageste gridposition eller direkte fra pitudkørslen ved lørdagens Sprintkvalifikation.

I et såkaldt 'bulletin' fra FIA udtalte teknisk direktør Jo Bauer kort efter kvalifikationen, at der var fundet uregelmæssigheder på Hamiltons bil (læs: bagvinge), og at stewards havde overgivet sagen videre til yderligere efterforskning.

Nu er dommen imidlertid faldet, og FIA bekræfter, at bagvingen på Hamiltons Mercedes brød med regulativet, hvori det hedder, at der "maksimalt" må være "85 mm, når DRS-systemet er indsat og testet i henhold til TD/011-19."

Dette blev ikke opfyldt.

Lewis Hamilton var hurtigste mand i kvalifikatione til Brasiliens GP 2021Lewis Hamilton var hurtigste mand i kvalifikatione til Brasiliens GP 2021
Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images


Efter dommen hævder Mercedes, at bagvingedesignet havde bestået FIAs test mange gange i løbet af sæsonen og altid havde bestået, og at da DRSen opfyldte det maksimale krav på 85 mm i midten af vingen under FIA-testene, viste teamet, at de ikke var en hensigt om at overtræde reglerne.

Mercedes hævder derfor, at det må havde "været et tilfælde" og at "noget gik galt", hvilket har betydet, at vingen ikke bestod testen.

Endvidere fastholder Mercedes, at hvis de havde vidst dette før kvalifikationen, ville de have søgt tilladelse fra FIAs tekniske afdeling om at ændre den del på bilen.

Uanset Mercedes forklaringer føjer FIAs dom endnu et element af spænding til årets verdensmesterskab i Formel 1 mellem Max Verstappen og Lewis Hamilton.

Med til historien hører, at Mercedes har udskiftet Hamiltons motor, hvilket har sendt verdensmesteren 5 pladser ned på startgridden til søndagens grandprix.

Følg optakten til Sprintkvalifikationen til Brasiliens Grand Prix på TV3+ fra kl. 20:00 dansk tid.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brasiliens GP: 2. frie træning. Alonso hurtigst Verstappen inkasserer bøde pĂĄ 50.000 Euro »