Hamilton risikerer diskvalifikation

Efter sejren i kvalifikationen til Brasiliens Grand Prix tidligere i dag er der muligvis en diskvalifikation på vej til Lewis Hamilton.

Hamilton . Copyright Mercedes

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/11 2021 klokken 00:11

Lewis Hamilton tog pole position tidligere i dag, men nu bliver forreste startposition sandsynligvis forvandlet til en diskvalifikation i stedet.

I et såkaldt 'bulletin' fra FIA udtaler teknisk direktør Jo Bauer, at der er fundet uregelmæssigheder på Hamiltons bil, og at stewards har givet sagen videre til yderligere efterforskning.

"De øverste bagerste vingeelementers justerbare positioner blev kontrolleret på bil nummer 44 for overensstemmelse med artikel 3.6.3 i 2021 Formel 1-tekniske forskrifter," lyder det i bulletinen.

”Kravet til minimumsafstanden var opfyldt. Men kravet om maksimalt 85 mm, når DRS-systemet er indsat og testet i henhold til TD/011-19, [blev] ikke opfyldt.

"Jeg overgiver denne sag til stewards til deres overvejelse."

Hvis der er hold i anklagen, betyder det, at Hamilton bliver diskvalificeret fra kvalifikationen og dermed enten skal starte bagerst eller fra pitudkørslen.

Mercedes-køreren havde i forvejen en 5-pladsers straf på grund af motorskifte på bilen.

Opdateres....

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brasiliens GP - Kvalifikationen LIVE: Hamilton på Brasiliens GP: 2. frie træning. Alonso hurtigst »