Er Vettel færdig før tid?

Aston Martin og 2021 skulle byde på en ny og genfødt Sebastian Vettel. Men efter et katastrofalt løb i Bahrain, stilles der nu spørgsmål ved, om Vettel overhovedet har en fremtid næste år i Formel 1.

Bahrain vintertest 1 . Copyright Aston Martin

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 4/4 2021 klokken 21:04

Det kørte ikke så godt for Sebastian Vettel og Aston Martin i årets første løb.

De indledende tests i Bahrain var ganske vist ikke for lovende, og AMR21-raceren virker langt fra at have samme råstyrke som sidste års Racing Point.

Sebastian Vettel indrømmer i henhold til motorsport-total.com, at han ikke føler sig hjemme i bilen og derfor ikke kan få det optimale ud af den.

Men det er ikke kun bilen: Vettel kom i mål som nr. 15 efter et sammenstød og en 10 sekunders straf på grund af en dum kollision med Esteban Ocon.

Problemet er, at Sebastian Vettel lavede præcis den samme kollision med Max Verstappen på Silverstone i 2019, da han kørte op i hollænderen efter at være blevet overhalet. Tyskeren burde vide bedre.

"Der er mange ting, jeg kæmper med, som gør, at jeg ikke kan koncentrer mig om at køre", siger Vettel, uden at gå i detaljer.

Men der skal åbenbart kun ét dårligt løb til, for at de første konspirationsteorier ser dagens lys.

Den tidligere F1-kører David Coulthard mener f.eks i podcasten On The Marbles, at Sebastian Vettel kun er blevet hentet til Aston Martin for at styrke mærket ”Lance Stroll” – ikke Aston Martin.

For hvis teamejerens søn, altså Lawrence Strolls søn Lance, regelmæssigt slår en firedobbelt F1-verdensmester i samme bil, så stiger Lance Stroll i værdi.

Bahrain vintertest 1 - Aston Martins kørere, Sebastian Vettel og Lance StrollBahrain vintertest 1 - Aston Martins kørere, Sebastian Vettel og Lance Stroll
Copyright Aston Martin


Indtil videre hat Stroll kun været regnet for en såkaldt paydriver, altså en kører, der betaler – eller hvis far betaler – for at han kan være med i Formel 1: Penge frem for talent.

David Coulthard tvivler i øvrigt på, at Vettel efter flere års sportslig fiasko hos Ferrari kan finde tilbage på vindersporet. Tyskeren har ganske vist erfaring og ved, hvordan man kører bilen sikkert i mål, "men jeg har svært ved at se, hvordan han finder sin mojo igen", siger Coulthard.

Selv Vettels tidligere teamkammerat hos Red Bull Mark Webber er i tvivl om, hvorvidt stadig er konkurrencedygtig, især efter det interne nederlag hos Ferrari til Leclerc: ”Hvor mange skud har han tilbage i bøssen? Jeg ved det ikke", siger australieren.

Han er dog sikker på, at Vettel føler sig bedre tilpas hos Aston Martin end i Maranello. "Men indtil videre har vi ikke set bevis på det i hans performance," konstaterer David Coulthard.

Lance Strol foran Fernando Alonso og Carlos Sainz Jr.. Bahrains GP 2021.Lance Strol foran Fernando Alonso og Carlos Sainz Jr.. Bahrains GP 2021.
Copyright Aston Martin


Aston Martin-teamchefen Otmar Szafnauer bakker dog helt op om Vettel og beder om lidt tålmodighed: "Han kører en helt anden bil end tidligere. Det hele er meget nyt for ham."

Men spørgsmålet er, om Vettel – på trods af en skudsikker kontrakt som Perez - har en fremtid i Formel 1 hos Aston Martin, hvis teamejerens søn bliver ved med at slå ham resten af sæsonen.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hvordan klarede de 3 F1-debutanter sig? Honda hjælper aerodynamikken »