Honda ultra tæt på Mercedes

Sæsonens første Formel 1-grandprix i Bahrain afslørede meget stor jævnbyrdighed mellem motorenhederne fra Honda og Mercedes. Det er blevet bemærket af Franz Tost fra AlphaTauri.

Pierre Gasly. Bahrains GP 2021. . Copyright AlphaTauri

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 3/4 2021 klokken 18:04

At dømme ud fra sæsonåbningen i Bahrain tyder en del på, at der er ved at være jævnbyrdighed mellem motorenhederne fra Honda og Mercedes, hvilket hilses velkommen af både fans og teamchefen fra det Honda-motoriserede team AlphaTauri.

Således mener teamchef Franz Tost, at Hondas ingeniører over vinteren har tryllet med motorenhederne (Power Units eller PU) hvilket har været den primære årsag til både Red Bulls og AlphaTauris stærke præstationer ved sæsonåbningen iBahrain.

Faktisk går Tost så langt, at han mener, at Hondas PU er på et niveau meget tæt på Mercedes.

"Jeg må sige, at Honda har gjort et fantastisk stykke arbejde i Sakura (Honda motorfabrik, red.), fordi denne nye PU er meget mere kraftfuld og bedre kørbar, end den var tidligere," sagde han ifølge Motorsport.com.

”Jeg tror, ​​at Honda virkelig er meget, meget tæt på Mercedes. Og jeg kan kun sige tak til de japanske ingeniører, fordi de har gjort et fantastisk stykke arbejde.”

AlphaTauris teamchef, Franz Tost.AlphaTauris teamchef, Franz Tost.
Copyright AlphaTauri


Tost mener også, at AlphaTauri ligeledes er forbedret i "ethvert aspekt", hvilket gør den nye kraftenhed endnu mere effektiv.

”Vi forbedrede os på alle aspekter, men vi må dog ikke glemme vores konkurrenter. Hvis du ser på McLaren, så har de Mercedes-motorenheden, og de er meget stærke,” understregede han.

”For mig er Red Bull og Mercedes på samme niveau i øjeblikket. Måske er Red Bull endda hurtigere. Så ser jeg også McLaren komme, og derefter må vi se, hvad der sker med Ferrari. Men vi er tæt på Ferrari og resten.”

Ny frontvinge til Pierre Gasly. Bahrains GP 2021.Ny frontvinge til Pierre Gasly. Bahrains GP 2021.
Copyright AlphaTauri


Efter Tosts mening er det marginaler, der skiller AlphaTauri fra topteamene.

”Det er et spørgsmål om hundrededele af et sekund. Vi har forbedret os, men det har de andre også. Spørgsmålet er nu, hvem der har gjort det bedste stykke arbejde, men det kan jeg først besvare i slutningen af ​​sæsonen.”

”Jeg har brug for to eller tre løb for at få et bedre billede. Men det er meget tæt, og jeg tror, ​​det bliver det samme spil som sidste år.”

”Jeg forventer det samme på Imola. Derefter må vi så se, hvad der sker på Portimao. Men generelt er bilen hurtig, forhåbentlig også pålidelig.”

“Vi har en stærk pakke sammen,” lød det fra Franz Tost.

AlphaTauri stiller til start med Pierre Gasly og F1-rookien Yuki Tsunoda.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Overraskende comeback til Kevin Magnussen “Verstappen ville smadre Hamilton” »