Callum Ilott debuterer for Haas F1

Nu får en af Ferraris juniorkørere, Callum Ilott, chancen for at vise sig frem, idet F2-køreren debuterer for Haas F1 i forbindelse med Eifel Grand Prix i Tyskland.

Callum Ilott. . Copyright Ferrari Media

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 29/9 2020 klokken 17:09

Den 21-årige Formel 2-kører, Callum Ilott, skal debutere for Haas F1, når englænderen overtager sædet til fredagens 1. træning ved Eifels Grand Prix på Nürburgring i Tyskland d. 9. oktober. Det skriver Haas i en pressemeddelelse.

Ilott er junior akademikører for Ferrari og kører i denne sæson for UNI-Virtuosi Racing i Formel 2, der betragtes som rugekassen til F1. Ikke uden grund er briten i dag en glad ung mand.

”Det er et ægte privilegium at køre mine første omgange i en fri træningssession og især at gøre det med Haas F1 Team,” udtalte Callum Ilott.

”Det er fantastisk at få denne chance på bane, der er en af mine favoritter - det var her, jeg scorede det første podium i min karriere tilbage i 2015,” fortalte F2-køreren.

Haas’ teamchef, Günther Stiener, finder det logisk, at Ilott får chancen for at vise sine talenter hos teamet.

Callum Ilott skal teste for Haas F1. Her er det Kevin Magnussen under Ruslands Grand Prix 2020Callum Ilott skal teste for Haas F1. Her er det Kevin Magnussen under Ruslands Grand Prix 2020.
Copyright Haas F1


”Callum Ilott har tydeligt demonstreret i denne sæson, hvorfor Ferrari værdsætter ham så meget,” sagde Steiner.

“Han har demonstreret det direkte med sin fart i hele 2020, med fire pole positioner og tre sejre i det, der virkelig har været endnu en utrolig konkurrencepræget sæson i F2.”

“Vi er glade for at give ham muligheden for at køre en Formel 1-bil på Nürburgring,” lød det fra Haas-chefen.

Callum Ilott kommer fra gokart, hvor han fortsatte til FIA European F3 i 2015. I 2017 blev han Ferrari juniorkører, scorede 11 podieplaceringer i 2018 og sluttede på 4. pladsen i European F3-mesterskabet.

I 2018 kom Ilott til Art Grand Prix’ GP3-team, hvor køreren sluttede som nr. 3. I 2019 rykkede han til Formel 2 hos Saubers juniorteam Charouz Racing, men skiftede i 2020 til UNI-Virtuosi Racing. Her er det hidtil blevet til tre sejre og to andre podieplaceringer.

Samtidig med Ilott skal Mick Schumacher ligeledes teste på Nürburgring, men det bliver for Alfa Romeo.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Horner: Mercedes viser tegn på selvtilfredshed Ruslands GP: Dagene Derpå »