Ny kontrakt til Hamilton trækker ud

Det burde være en formalitet, men nu siger Toto Wolff, at der næppe kommer en ny kontrakt til Lewis Hamilton før allertidligst november, og måske først efter sæsonen er slut. Røde tyre og sorte svaner spøger i kulissen.

Singapores Grand Prix 2018 . Copyright Mercedes AMG

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 30/9 2020 klokken 20:09

Flere medier har på det seneste spekuleret i, at Lewis Hamilton meget snart ville skrive under på en ny 3-årig kontrakt hos Mercedes. Blandt andet Daily Mail, som mener at vide, at Hamilton kommer til at tjene omregnet 975 millioner kroner de næste 3 år, hvis han sætter sin underskrift på den nye Mercedes-kontrakt.

Men nu maner teamchef Toto Wolff rygterne om en hurtig underskrift i jorden.

I et interview med den tyske udgave af tv-kanalen Sky udtaler Wolff, at det sagtens kan være, at der først bliver skrevet under efter sæsonens sidste løb i Abu Dhabi: ”Det kan være, det bliver sådan. Det er sket før. Men jeg tror, det drejer sig om noget andet, nemlig at vi bare vil hente mesterskabet, før vi begynder at tale om kontrakter. I øjeblikket er det vanskeligt, da vi ikke har tid til at sætte os ned og tale tingene grundigt igennem med så mange løb lige efter hinanden.”

Rent teoretisk – dog meget teoretisk - kan Hamilton tidligst vinde verdensmesterskabet den 1. november på Imola. Men når mesterskabet er hjemme, „bliver det hele meget mere afslappet, og det kommer til at ændre situationen. Lige nu fokuserer vi kun på at vinde,“ udtaler Wolff.

Toscanas Grand Prix 2020. Lewis Hamilton vinder foran Valtteri Bottas og Alex AlbonToscanas Grand Prix 2020. Lewis Hamilton vinder foran Valtteri Bottas og Alex Albon
Copyright Mercedes AMG


Eddie Jordan har tidligere været ude og sige, at Hamilton burde skifte til Red Bull for at bevise, at han er den bedste kører i en direkte duel mod Max Verstappen. Selv om den udtalelse er blevet skudt ned af Red Bull-bossen Christian Horner, så er Toto Wolff mere forsigtig:

I henhold til motorsport-total.com udtaler Wolff om Hamilton til Red Bull: "Man skal aldrig sige aldrig. Jeg har oplevet mere mærkelige ting i mit liv. Men jeg har dog svært ved at se, hvorfor Lewis skulle forlade Mercedes. Han har et meget stærkt personligt forhold til mærket Mercedes og teamet, som har været en uadskillelig del af hans succes.”

"Vi har i øjeblikket den bedste bil. Vi har gensidig tillid til hinanden. Og vi har stadig mange succesfulde år foran os. Så jeg tror ikke, at et sådant skifte vil være rationelt. Men som sagt: Der findes sorte svaner.“

Med „sort svane“ mener Wolff en uforudsigelig og negativ hændelse – ikke nødvendigvis Hamilton som person.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Steiner træt af Grosjean Mazepin vil købe HAAS »