Løbsoptakt: Portugals GP

Formel 1-feltet er rykket til Portugal, hvor bilerne skal besøge endnu en debutant på kalenderen. BMF1 kigger nærmere på weekendens løb.

Ruslands Grand Prix 2020 . Copyright Mercedes AMG

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 22/10 2020 klokken 12:10

Formel 1 er rykket til Portugal, hvor sæsonens 12. løb skal afvikles.

‘Formula 1 Heineken Grande Prémio De Portugal 2020’ er navnet på weekendens begivenhed, der skal afvikles på den debuterende bane ‘Autódromo Internacional do Algarve’. I daglig tale omtalt som Portimão.

Portimão-banen ligger i det sydlige Portugal, så F1-kørerne burde opleve varmere temperaturer der end hjemme på fabrikkerne.

F1 har ikke afholdt et løb i Portugal siden 1996, og der har aldrig været afviklet et Formel 1-løb på Portimão. Derfor er det uvist, hvad man skal forvente af banen. Sidst F1 officielt kiggede fordi Portimão, var da banen lagde asfalt til vintertestene i 2008 og 2009.

Kevin Magnussen udtaler dog i Haas’-pressemeddelse, at det er en cool bane, som han tidligere har testet i sin juniorkarriere.

66 omgange skal der køres på den 4,653 km lange bane, der med sine 15 sving og høje elevationsforskelle har opskriften på et spændende racerløb med gode overhalingsmuligheder.

Dækkene til weekenden er hard C1-dæk, medium C2, og soft C3. Forskellen er bare, at teamene vil have et ekstra sæt C1-dæk og et færre sæt C3-dæk.

Pirelli har valgt denne type dæk, da banen er en dækspiser, og fordi at de varme temperaturer kan have en effekt på dækkene.

Derudover vil Pirelli stille næste års dæk til rådighed, som skal blindtestes (sorte dæksider, så holdene ikke kender dæktypen) i den første halve time af anden frie træning.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Steiner: Romain og Kevin har givet alt Steiner: Hårdt at sige farvel til Kevin »