Ferrari lukker

Italien er i øjeblikket særdeles hårdt ramt på grund af COVID-19, og som andre fabrikker i landet, har det nu også fået konsekvenser for Ferraris fabrik i Maranello.

Den gamle port til Ferraris fabrik. . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 15/3 2020 klokken 17:03

Som det er F1-fans over hele verden bekendt, blev sæsonåbningen af Formel 1 i Melbourne, Australien, en fuser idet weekendens løb blev aflyst som en konsekvens af virusset COVID-19, populært kaldet Corona.

Korthuset væltede for alvor, da McLaren i torsdags rapporterede, at to medarbejdere var blevet smittet, hvorefter briterne konsekvent pakkede hospitality og udstyr sammen og forlod kontinentet. Kort fulgte andre teams efter og weekendens arrangement blev definitivt lukket ned.

Læs mere om baggrunden for den nærmest tumultagtige aflysning af Australiens Grand Prix.

COVID-19 har nu bredt sig over store dele af verden, men i særdeleshed i Italien, hvor der i skrivende stund er 21.157 smittede og 1.441 døde (kilde: DR1). Af samme årsag, og i bestræbelserne for at for at begrænse smittefaren, har den italienske regering derfor udstedt et dekret om lockdown af al industri i hele landet

Skiltet siger: Parkering kun for Ferraris ansatteSkiltet siger: 'Parkering kun for Ferraris ansatte'. Det næste stykke tid er der rigeligt med P-pladser.
Copyright Bil Magasinet BMF1


Og en af motorsportens store spillere i støvlelandet er ikke gået ramt forbi. Således meddeler Ferrari, at man nu har lukket sin fabrik i Maranello foreløbig indtil d. 27. marts, hvilket naturligvis rammer Formel 1-teamet direkte. Fabrikken oplyser dog, at man lader dele af staben arbejde hjemme fra i det omfang, det er muligt.

I en erklæring fra Ferraris CEO, Louis Camilleri, hedder det:

“I en tid som denne går min taknemmelighed først og fremmest til Ferraris kvinder og mænd, som med deres enorme engagement i de sidste par dage har demonstreret den lidenskab og dedikation, som definerer vores brand.”

”Sammen med vores leverandører har de sikret virksomhedens produktion. Og det er på grund af vores respekt for dem, for deres sindsro og deres familier, at vi har taget denne beslutning.”

"Vores kunder og fans er også vores topprioritering på dette tidspunkt, idet vi forbereder os på en stærk genstart,” slutter erklæringen fra Camilleri.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« BMF1s Formel 1 ekspert gennemgår skandalen i Victo Coronavirus: McLaren-medarbejder i bedring »