Red Bull vil købe Honda

Red Bull har indledt forhandlinger med Honda om at købe hele deres Formel 1-motorprogram, for på den måde at fortsætte med Honda-motorerne under eget navn.

Aserbajdsjans Grand Prix 2019 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 6/10 2020 klokken 15:10

Hondas motorsportsdirektør, Masashi Yamamoto, vil sikre, at der ikke bliver lækket fortrolige oplysninger omkring deres motorer, primært til Renault, ved at overlade nøglerne til deres Formel 1 motorfabrik til Red Bull.

Det forlyder, at Red Bull og Renault allerede har indgået en ny aftale for leverance af power til Red Bull og AlphaTauri efter den kommende sæson, en aftale Honda nu forsøger at få sat en stopper for.

De er bange for, at Red Bulls viden omkring japanernes motorer kan gå videre til Renault, der ejer Hondas rival, Nissan. Det har har fået dem til at melde ud, at der altså kan være en anden løsning til udfordringen, efter at Honda stopper som motorleverandør til Formel 1.

"Vi er klar til at forhandle med Red Bull, hvis de på den ene eller anden måde ønsker at beholde vores motorer efter 2021," udtaler Masashi Yamamoto.

Og det skulle østrigern så være, ifølge rygtet, der peger på, at Red Bull i sidste uge var på besøg hos Honda i Japan med Helmut Marko og Christian Horner.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Haas afviser at stoppe samarbejdet med Ferrari Nyeste HAAS-rygter »