Dagens kører: Daniel Ricciardo

Op til sæsonstarten i Australien vil vi gennemgå alle kørere i feltet, så du er 100% klar til at se dem alle give gas i Albert Park den 15. marts. I dag er vi kommet til feltets største smil - Daniel Ricciardo.

Daniel Ricciardo . Copyright Renault F1

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 6/3 2020 klokken 12:03

Denne artikel er en del af BMF1s optakt til 2020 sæsonen. Vi har brugt vinterpausen til at opdatere og aktualisere alle vores kører- og team-sider og i slut-februar og frem til løbet i Australien, vil vi gennemgå dem alle én for én i denne serie

Daniel Ricciardo fik sin Formel 1-debut i 2011, da han midt i sæsonen afløste den indiske kører Narain Karthikeyan i det lille spanske HRT Formula 1 Team. HRT var dog et ægte bundhold, så sæsonens bedste resultat for den smilende australier var en 18 plads.

2012 var den dårlige HRT-racer skiftet ud med et sæde hos Toro Rosso, hvilket kastede intet mindre end seks top ti-placeringer af sig krydret med et par niendepladser som de bedste resultater.

I 2013 gentog Ricciardo de flotte resultater hos Toro Rosso, denne gang dog med nogle syvendepladser som de bedste. Det var tilstrækkeligt til at overbevise Red Bull om at han skulle afløse landsmanden Mark Webber, da denne valgte at forlade Formel 1 efter 2013-sæsonen.

Ricciardo fik en svær start på sin Red Bull-karriere, men den smilende australier kom efter det og sluttede sæsonen som nummer tre efter de to suveræne Mercedes-biler. Ricciardo havde hentet otte podieplaceringer, hvoraf de tre var sejre. Så der var store forventninger til Ricciardo, da han skulle i gang med sin anden sæson for Red Bull.

I 2015 var Sebastian Vettel skiftet ud med Daniil Kvyat i bilen ved siden af Daniel Ricciardo. Dermed var Red Bulls verdensmester væk uden at resultaterne af den grund var prangende. Australieren var på podiet to gange i sæsonen, mens Kvyat måtte nøjes med en enkelt.

Ricciardo fortsatte hos Red Bull i 2016 til 2018, hvor det først blev til en samlet og godkendt tredjeplads i mesterskabet efterfulgt af en femteplads året efter og en sjetteplads i 2018.

Red Bull og Ricciardo kunne ikke blive enige om betingelserne i en kontraktforlængelse, og opfinderen af den berømte "shoey" skiftede derfor til Renault F1 i 2019, hvor han sluttede på en skuffende niendeplads for det franske fabriksteam.

Ricciardo fortsætter hos Renault F1 i 2020, nu med Esteban Ocon som teamkammerat.

Se alle vores statistikker, samt en opdateret formkurve for Daniel Ricciardo her: Daniel Ricciardo kørerside på BMF1

Læs desuden om Renault F1 hér: Renault F1 teamside på BMF1

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Dagens kører: Carlos Sainz Jr. Dagens kører: Esteban Ocon »