Dagens kører: Lewis Hamilton

Op til sæsonstarten i Australien vil vi gennemgå alle kørere i feltet, så du er 100% klar til at se dem alle give gas i Albert Park den 15. marts. I dag er turen kommet til den 6-dobbelte verdensmester, Lewis Hamilton.

Abu Dhabis Grand Prix 2019 . Copyright Mercedes AMG

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 1/3 2020 klokken 19:03

Denne artikel er en del af BMF1s optakt til 2020 sæsonen. Vi har brugt vinterpausen til at opdatere og aktualisere alle vores kører- og team-sider og i slut-februar og frem til løbet i Australien, vil vi gennemgå dem alle én for én i denne serie

Lewis Hamilton er britisk statsborger med caribiske rødder, og han vandt sin første titel i en alder af kun 10 år,. Som følge heraf blev han inviteret til det årlige Autosport Award-showet. Her fik han den lysende idé at præsentere sig selv for ingen ringere end McLarens teamchef Ron Dennis.

Hvis ikke Ron Dennis allerede havde været opmærksom på den unge mand, så var han helt sikkert blevet det, da han forlod showet samme aften. Lewis forsatte sin karriere, og han vandt en stribe gokart-titler over de næste par år. Mødet med McLaren-bossen havde haft sin virkning, og i 1997 havde Ron Dennis set tilstrækkeligt, og teamchefen overtog ansvaret for unge Hamiltons karriere ved at indlemme ham i McLarens Young Driver Programme.

2013 var året hvor Hamilton skiftede til Mercedes. Enten havde han på nuværende tidspunkt fundet en mere moden kørestil, som betød, at han sparede lidt på materiellet, eller også var Mercedes' racer betydeligt mere pålidelig end McLarens. Således udgik han kun i ét eneste af sæsonens 19 løb og sluttede på en godkendt 4. plads i mesterskabet og fik 5 pole positions, heraf 4 i træk.

2014 udviklede sig hurtigt til ét langt triumftog for Mercedes og mesterskabet blev en kamp mellem Hamilton og teamkammeraten Nico Rosberg. Efter adskillige hændelser på banen var der iskold luft mellem de to teamkammerater, og i mange løb skiftedes de til at ignorere teamets ordrer om at give hinanden plads. Sæsonen sluttede med et fortjent mesterskab til Hamilton.

Trods den intense kamp med Rosberg fortsatte begge kørere hos Mercedes i 2015, hvor der igen opstod ballade imellem de to, og igen trak Hamilton sig ud af kampen som verdensmester.

I 2016 fik Rosberg endelig en tiltrængt revanche og kunne trække sig ud af kampen som verdensmester og med Hamilton som uvant toer i en ellers dominerende Mercedes.

Fra 2017 til 2019 har Hamilton totalt domineret Formel 1 og har disse år trukket sig som suveræn vinder af verdensmesterskabet, nu med Valtteri Bottas som teamkammerat.

Hamilton fortsætter hos Mercedes AMG i 2020 med Valtteri Bottas som teamkammerat.

Se alle vores statistikker, samt en opdateret formkurve for Lewis Hamilton her: Lewis Hamilton kørerside på BMF1

Læs desuden om Mercedes AMG hér: Mercedes AMG teamside på BMF1

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Ferrari fuskede straffrit – indgår hemmelig aftale Ferrari har mistet hk »