Dagens kører: Kimi Raikkonen

Op til sæsonstarten i Australien vil vi gennemgå alle kørere i feltet, så du er 100% klar til at se dem alle give gas i Albert Park den 15. marts. I dag er turen kommet til feltets måske mest elskelige kører, Kimi Raikkonen

Kimi Raikkonen . Copyright Alfa Romeo Sauber

Af: Nicolai Ascanius (nj@bmf1.dk) d. 3/3 2020 klokken 12:03

Denne artikel er en del af BMF1s optakt til 2020 sæsonen. Vi har brugt vinterpausen til at opdatere og aktualisere alle vores kører- og team-sider og i slut-februar og frem til løbet i Australien, vil vi gennemgå dem alle én for én i denne serie

Kimi Räikkönen debuterede i Formel 1 hos Sauber-Petronas i 2001 efter kun at have deltaget i 23 racerløb i andre serier. I 2002 kom han til McLaren men finnens sæsoner hos det engelske team var plaget af bilernes store upålidelighed, hvilket fik ham til at skifte til Ferrari i 2007. Dette jobskifte blev samme år kronet med et verdensmesterskab for Maranello-teamet.

Efter 2009-sæsonen forlod Räikkönen både La Scuderia Ferrari og F1, hvor hans eneste sejr det år var i Belgiens Grand Prix i en ikke særlig konkurrencedygtig Ferrari F60.

Efter at have udlevet sin drøm om at køre i rallybiler, vendte Räikkönen tilbage til Formel 1 i 2012, hvor han fik et sæde hos Lotus Renault F1 og scorede holdets eneste sejr. Det er herfra den berømte one-liner "leave me alone - I know what I'm doing" stammer.

I 2013 vendte Räikkönen tilbage til Ferrari, hvor han hentede 26 podieplaceringer og to pole spositioner. Eneste sejr for de røde i den periode var i USAs Grand Prix 2018, men trods en resultatmæssig ørkenvandring det år sluttede finnen alligevel som nr. 3 i mesterskabet.

Efter uendelig mange rygter i paddocken, og, ikke mindst, flere tvetydige udtalelser fra topledelsen i Ferrari, forlod Räikkönen La Scuderia i slutningen af ​​sæsonen 2019.

Kort efter bruddet blev det offentliggjort, at "The Iceman" fortsatte karrieren hos det Ferrari-motoriserede Sauber Alfa Romeo på en toårig kontrakt (2019-2020) med først rookien Charles Leclerc som teamkammerat og senere Antonio Giovinazzi som partner i den anden side af garagen.

Se alle vores statistikker, samt en opdateret formkurve for Kimi Raikkonen her: Kimi Raikkonen kørerside på BMF1

Læs desuden om Alfa Romeo Racing hér: Alfa Romeo Racing teamside på BMF1

OM SKRIBENTEN

Nicolai fra BMF1 Nicolai grundlagde Bil Magasinets Formel 1 side sammen med Allan og har en række Formel 1 web-projekter bag sig. Udover al teknikken, har Nicolai skrevet om Formel 1 siden 1997.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Kommentar: Derfor er Ferraris og FIA’s aftale farl Australiens GP: Dækvalget »