Vettel: Jeg har fejlet

Den 4-dobbelte F1-verdensmester Sebastian Vettel udtaler sig om den forestående afsked med Ferrari. Situationen i det italienske team er ikke nem – for ingen af parterne.

Italiens Grand Prix 2020 . Copyright Ferrari

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 19/11 2020 klokken 11:11

Sebastian Vettel forlader Ferrari for at køre for det kommende Aston Martin-team næste år – dvs. det nuværende Racing Point-team.

I et interview med den tyske avis Die Zeit giver Vettel et lille indblik i maskinrummet hos det italienske team. Tiden efter offentliggørelsen af tyskerens afsked var en udfordring:

„Siden det blev offentliggjort, at teamet og jeg ville gå forskellige veje næste år, blev situationen i teamet meget anderledes. Jeg blev og bliver ikke inddraget så meget i processerne som tidligere. Det betyder ikke, at jeg bare skal have overstået tiden. Men i øjeblikket er det kun de kommende udfordringer, der er vigtige for mig.“

"Alt andet behøver ikke interessere mig, for det nytter ikke noget og hjælper ingen – hverken mig eller Ferrari.”

Vettel fortsætter: "Som team har vi prøvet ekstremt meget de sidste par år, men når alt kommer til alt har vi – hvis man vil sige det hårdt - fejlet, for vi har ikke vundet nogen mesterskaber."

Det er dog ikke kun teamet, som har fejlet. Vettel peger også på sine egne fejl og forkerte beslutninger før, under og efter de mange F1-løb for Ferrari: "Jeg tror, at jeg har haft og har min skyld i det. Derfor glæder jeg til at kunne begynde på en frisk næste år,” slutter Vettel.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Stor usikkerhed omkring Hamilton "Vi er ikke klar til at give slip!" »