Så sluttede festen

Den meget farverige og tidligere Formel 1 holdejer, Vijay Mallya, skal en tur bag tremmer for sit ansvar i forbindelse med konkursen af Kingfisher Airlines.

Force India teamchef Vijay Mallya . Copyright Force India

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 13/7 2022 klokken 13:07

Formel 1-holdet Force India, der efter en konkurs først blev til Racing Point og siden Aston Martin, var i årene op til konkursen været ledet af den farverige indiske forretningsmand, Vijay Mallya.

Mallya "glemte" bare at betale sin skat for flyselskabet Kingfisher, der havde samme navn som Mallya's ølmærke, som fortsat eksisterer med andre ejere.

Den skattegæld, der oprindeligt var skjult i flyselskabet, kom frem i dagens lys, da flyselskabet blev erklæret konkurs, hvilket fik de indiske skattemyndigheder til at indlede en jagt på Mallya.

Mallya besluttede sig for at flytte til fristaden for sådanne forseelser, London, med et håb om, at inderne ville glemme alt om ham.

Siden da har Indien arbejdet på at få Vijay Mallya udleveret til retsforfølgelse i hjemlandet.

Det opgav man så efter nogle års forsøg, hvorefter inderne skiftede kurs og gik efter at få han stillet for en dommer i England.

Det har medført, at Supreme Court nu har dømt Vijay Mallya til ubetinget fængsel i 4 måneder.

Dommen, der kan virke meget kort, udløser samtidig et nyt erstatningskrav, på et endnu ukendt beløb, som kan medføre en forlængelse af straffen, såfremt at Mallya heller ikke kan/vil betale den del.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alex Palou skal teste for McLaren BMF1's Power Rating: Østrigs GP »