Optakt til Hollands Grand Prix

Sommerpausen er endelig ovre, og vi kan endnu engang se frem til en weekend spækket med Formel 1. Her får du BMF1.dks optakt til Hollands Grand Prix.

Hollands Grand Prix 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 24/8 2023 klokken 15:08

En lang sommerpause er endelig ovre, og vi kan byde Formel 1 velkommen tilbage på skærmen. Vi bevæger os nu ind i den sidste halvdel af sæsonen, og spørgsmålet er nu ikke, om Max Verstappen bliver verdensmester, men nærmere hvornår han bliver det.

Fortsætter Red Bull vejen mod en perfekt sæson?
Vi mangler stadig at se Red Bull blive presset for alvor i denne sæson. Det er svært at sige, om det kommer til at ske i denne weekend, da det i høj grad afhænger af, hvad de forskellige teams har brugt sommerpausen på.

Red Bull vil dog gøre alt, hvad de kan for at fortsætte deres trend med at vinde alle løb. De er også godt på vej i øjeblikket, men det er der også andre teams, der tidligere har været.

McLaren er det team, som har været tættest på en perfekt sæson, hvis man kigger på antallet af sejre sat op imod antal løb. I 1988 vandt teamet 15 ud af 16 løb, svarende til en sejrsrate på 93,8 procent. Mercedes vandt i 2016 19 ud af 21 løb, svarende til 90,5 procent af løbene.

Det er blevet sagt og skrevet mange gange, men det er fortsat svært at se, hvem der skal udfordre Red Bull i deres jagt på den perfekte sæson.

Ny kontrakt til Magnussen
Torsdag formiddag blev det bekræftet, at både Kevin Magnussen og Nico Hülkenberg fortsætter hos Haas i 2024. Det er selvfølgelig en glædelig nyhed for alle danske motorsportsinteresserede, at vi igen næste år har en dansker på gridden, og hvis vi er heldige kommer der måske en mere.

Den nye kontrakt til Magnussen kommer på et godt tidspunkt i sæsonen. Det har haltet med de gode præstationer, og det kan være svært at undgå ikke at blive presset, når man ved, at ens kontrakt udløber ved udgangen af denne sæson. Derfor giver den nye kontrakt formentlig en lille form for ro hos Magnussen, der nu i endnu højere grad kan bidrage til udviklingen af næste års bil.

De nye kontrakter hos Haas efterlader kun åbninger hos AlphaTauri, hvor man mangler at bekræfte begge kørere til næste sæson, Alfa Romeo, Williams og Mercedes, der alle mangler at bekræfte deres anden kører.

Fakta
Kørerne skal tilbagelægge 72 omgange på Circuit Zandvoort søndag eftermiddag. Banen er 4,2 kilometer lang, og Lewis Hamilton er indehaver af banerekorden med en tid på 1:11.097.

Banen byder på to DRS-zoner. Den ene finder vi mellem sving 10 og 11, mens den næste er at finde fra udgangen af sving 13 og helt ned til sving 1.

Circuit Zandvoort er en krævende bane for dækkene, især med tanke på sving 3 og sving 14. Derfor medbringer Pirelli også de hårde dæk i form af C1, C2 og C3.

Løbet starter kl. 15 søndag eftermiddag og kan følges på Viaplay, TV3+ og F1 TV Pro.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Breaking: HAAS forlænger med Magnussen Stroll til Tennis? »