Lundgaard: Ret simpelt - jeg skal vinde

Foruden Formel 1-løbet søndag er det også weekenden, hvor feltets eneste dansker skal vise flaget i en ny sæson i Formel 2. Kravene er klare og tydelige.

Christian Lundgaard, ART Grand Prix. . Copyright Getty Images

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 25/3 2021 klokken 12:03

I weekenden starter Formel 2-sæsonen i Bahrain og for feltets eneste dansker Christian Lundgaard er målet klart. Han skal vinde mesterskabet. Enklere kan det næppe udtrykkes.

19-årige Christian Lundgaard er tilknyttet Alpine F1 Teamets (tidligere Renault F1) juniorprogram Alpine Academy, og den unge racerkører ved, at han skal levere topresultater, hvis han skal få chancen for at avancere til Formel 1. Intet mindre.

I lighed med sidste sæson skal Lundgaard køre for det erfarne ART Grand Prix F2-team, hvor han i 2020 vandt to løb og fik yderligere fire podieplaceringer. I år med startnummer 9.

Sæsonen har 8 afdelinger, der alle afvikles sammen med Formel 1.

Løbsformatet for Formel 2 er dog ændret til denne sæson. Således skal der hver weekend nu afvikles tre løb, så mesterskabet tæller i alt 24 løb. Fredag afvikles kvalifikationen, der giver startopstillingen til søndagens hovedløb, som afvikles om formiddagen før Formel 1.

Christian Lundgaard.Christian Lundgaard.
Copyright Lundgaard Racing Press


Lørdag afvikles sprintløb 1, hvor startopstillingen også afgøres af fredagens kvalifikation, men her byttes der rundt på top-10. Sprintløb 2 afvikles lørdag eftermiddag og her bliver startopstillingen afgjort ud fra resultatet fra sprintløb 1, men igen byttes rundt på top-10.

Christian Lundgaard er helt klar over kravene, hvis kan skal gøre sig den mindste forhåbning om et sæde i Formel 1.

"Det er meget simpelt. Jeg skal vinde. Det er sidste chance,” indrømmer Christian Lundgaard

"Selvfølgelig kan jeg godt tåle ikke at vinde, hvis omstændighederne gør det umuligt, men jeg skal præstere på topniveau hver eneste gang. Men vi kommer rigtig godt forberedte. Det virker som om, at vi alle i teamet er klar til at give det ekstra der skal til, for at komme helt i top.”

Christian Lundgaards ART Grand Prix-racer med nyt sponsorlogo på siden.Christian Lundgaards ART Grand Prix-racer med nyt sponsorlogo på siden.
Copyright ART Grand Prix


“Vi ved selvfølgelig godt, at de andre kørere og teams også kommer og er stærke og eksempelvis tror jeg, Carlin bliver svære at slå i Bahrain. Men vi skal fokusere på vores og få det maksimale ud af hver weekend.”

“Særligt skal vi bare være bedre end de andre på de dårlige dage. Det nye løbsformat bliver også spændende. Man skal virkelig være skarp og særligt dækvalget kommer til at blive vigtigt. Men vi har arbejdet hårdt med vores data fra testen og i simulator, så som sagt så tror jeg, at vi kommer så godt forberedte som muligt,” lyder det fra den danske Formel 2-kører.

Lundgaard har fået ny teamkammerat til denne sæson, den unge hurtige franskmand Théo Pourchaire, der kommer til F2 efter en stærk debutsæson i Formel 3, hvor den 17-årige kører sluttede på andenpladsen i mesterskabet.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Alonso: Jeg er bedre end de andre Vedvarende energi til Bahrain »