Lundgaard et skridt tættere Formel 1?

Arrow McLaren bekræftede i dag, at Christian Lundgaard skal køre for deres team i den Nordamerikanske løbsserie IndyCar.

Christian Lundgaard i sin debut i IndyCar. Indianapolis 2021. . Copyright Rahal Letterman Lanigan Racing

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 2/7 2024 klokken 21:07

Fra 2025-sæsonen er Christian Lundgaard ny mand hos Arrow McLaren i den Nordamerikanske IndyCar-serie. Det skriver McLaren i dag på deres hjemmeside.

Dermed bliver Lundgaard teamkammerat til Pato O'Ward og Nolan Siegel i teamets tre-bils lineup.

Christian Lundgaard, som i øjeblikket ligger på 11. pladsen i NTT IndyCar-mesterskabet, skal køre Arrow McLaren Chevrolet nr. 7, da teamet siger farvel til Alexander Rossi, som er i gang med sin anden sæson med teamet og sluttede som nummer ni i mesterskabet i 2023.

Christian LundgaardChristian Lundgaard
Copyright Rahal Letterman Lanigan Racing


Med sine kun 22 år har Lundgaard haft en stærk start på sin kampagne i Indycar med en sejr, to poles og tre podieplaceringer i løbet af sin tidlige karriere.

Køreren fra jyske Hedensted slog straks igennem som årets rookie i serien i 2022 med Rahal Letterman Lanigan Racing, som han har kørt med gennem sine tre sæsoner i i den Nordamarikanske 'open wheel' pendant til Formel 1.

Før han kom til IndCar, var danskeren udviklingskører for Alpine F1 og konkurrerede i Formel 2, hvor han opnåede to sejre og ni podiepladser i løbet af 2020-21-sæsonerne. Han kørte også for Alpine i Formel 3-mesterskabet i 2019, hvor det blev til én sejr, to podiepladser og to poles.

Christian Lundgaards arbejdsplads i IndyCar i 2025Christian Lundgaards arbejdsplads i IndyCar i 2025
Copyright McLaren Media


"Jeg er glad for at have mine planer på plads for 2025 og frem, og jeg er begejstret for, at det er med Arrow McLaren. Jeg har stor respekt for Zak (Brown, red.), Gavin, Tony og teamet, og jeg tror, at Pato, Nolan og jeg kommer til at arbejde godt sammen," lyder det fra en glad Lundgaard.

"Jeg er 100 % fokuseret på at afslutte denne sæson stærkt med Rahal Letterman Lanigan Racing. Vi har meget af sæsonen tilbage, men dette er en stor lettelse for mig, som forhåbentlig vil give mig mulighed for at køre op til mit bedste i de næste ni løb."

Trioen Pato, Nolan og Lundgaard kommer til at udgøre et af de yngste teams i IndyCar.

Arrow McLarens Pato O'Ward er reservekører hos McLarens F1-team, så hvis Lundgaard stadig skeler til Formel 1, vil en kontrakt med det papayagule team sende ham et skridt tættere på drømmen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Johnny Herbert angriber Verstappen Flere forsvarer Verstappen »