Formel 1-eksperten: HAAS flopper, Max vinder

Max Verstappen overraskede ikke mange, da han vandt endnu et Formel 1-løb, hvilket sikrede ham endnu en rekord, da feltet var en tur forbi Mexico. Samtidig floppede HAAS holdet igen trods de store opdateringer.

BMF1 i pitten på Monza . Copyright Lea Anna Petersen

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 30/10 2023 klokken 12:10

Hos HAAS begynder man efterhånden at mærke presset bagfra, her hvor Formel 1-sæsonen 2023 nærmer sig en afslutning.

HAAS startede sæsonen med ambitioner om at rykke op på ranglisten, hvor de selv ser sig som et hold, der gerne skulle sikre sig lidt point til alle løb, men sådan er det langt fra gået.

Fornuftigt nok, har holdet valgt ikke at komme med mange løbende opgraderinger, da man ville lærer bilen rigtigt at kende, så man nemmere kunne finde ud af om opgraderinger virker eller ej.

Men som vi tidligere har set, er HAAS bedre til at lave nedgraderinger end opgraderinger.

I Mexico blev det hele krydret ekstra, da Kevin Magnussen blev sendt i barrieren efter det ene baghjulsophæng kollapsede, midt i et sving. Et af de uheld der gør ekstra ondt, da kører ikke har en chance for at reagere på det.

Om det er nogle af de nye komponenter, eller om det bare var almindeligt slag, der udløste uheldet, har vi ikke hørt nærmere om endnu, men skidt var det og noget af det, der bare ikke må ske.

Opgraderingerne er lavet ud fra, hvad holdets ingeniører har set hos andre hold, men fortsat uden brug af vindtunnel, hvilket vi efterhånden kan konkludere ikke er godt nok.

Formel 1 har efterhånden udviklet sig, som en positiv holdsport, hvor ingen individuelt bliver bebrejdet noget og hvor holdet, som en enhed, sammen tager nederlaget og sammen finder vejen frem.

Men, for der er her et stort men. Det ser bare ikke ud til at virke for HAAS, hvor populære Gunther Steiner ikke rigtigt formår at holde styr på sit hold, og virker til at have mere travlt med at please Netflix, end at få løst deres problemer.

Med de store sponsorer der sikrer at de kan ramme budgetloftet, burde holdet indse, at Steiner ikke kan styre hele butikken, og derfor ansætte en leder mere, i stil med det McLaren har med Brown og Stella, så der kan komme mere fokus på holdet og den udvikling, der skal foretages, ud over blot at drive holdet.

Brasiliens Grand Prix 2022. Günther Steiner står klar på gridden Günther Steiner står klar på gridden
Copyright Haas F1


Mens HAAS, som hold, flopper totalt, viser Max Verstappen igen, hvorfor han igen kan kalde sig verdensmester, mens hans holdkammerat, Sergio Perez, mere og mere ligner en mand, der er færdig i Formel 1.

Max Verstappen sikrede sig i weekenden sejr nummer 16 i år, hvilket nu er rekord for antal af Formel 1-sejre på en sæson.

Er det så den sidste i år? Næppe.

Næste løb i Brasilien er normalt ikke det bedste for Red Bull, men det efterfølgende løb i Las Vegas, passer godt til holdet, og der er næppe tvivl om, at Verstappen godt gider stå på øverste trin, når løbet afvikles for første gang.

Så de 16 sejre kan godt gå hen og blive 18, hvilket vil give Verstappen en rekord, som bliver nærmest umulig at slå.

Perez fik en perfekt start på hjemmebaneløbet, men kiksede totalt ind i første sving, hvilket sendte ham ud af løbet.

En mand, der tydeligt er presset og som, til trods for gentagne bekræftelser fra holdets ledelse, ligner en mand der ikke bør være en del af Red Bull-holdet.

Når han samtidig bliver slået af Daniel Ricciardo i AlphaTauri-raceren til kvalifikationen, er det meget svært at se, hvorfor det er Perez og ikke Ricciardo, der sidder i Red Bull-raceren efter denne sæson.

Red Bull har kontrakt med Perez for 2024 også, men angiveligt betyder det ikke, at han skal sidde i Red Bull-raceren, men blot i et af de to Red Bull-hold, hvor det andet så er AlphaTauri, som Ricciardo sidder i i dag.

PerezPerez
Copyright Red Bull


OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Mexicos Grand Prix; løbsresumé: Verstappen vinder BMF1.dk's Power Rating: Mexicos GP »