Flere straffe tildelt efter løbet

Østrigs Grand Prix vil blive husket for de mange straffe, der blev tildelt. Efter løbet kom der flere af slagsen, dog var der også 8 der slap. Räikkönen blev tildelt strafpoint.

F1 og FIA . Copyright FOM

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 5/7 2021 klokken 08:07

Da Kimi Räikkönen og Sebastian Vettel ramlede ind i hinanden på den sidste omgang, var det til begge køreres store overraskelse.

Det var åbenlyst, at finnen bar skylden og at det nok var fordi han ikke havde set, at Vettel var smuttet forbi ham.

"Jeg ved faktisk ikke hvad der skete," kom det fra Räikkönen efter løbet. "Vi lå tæt men kom åbenbart til at flette hjul og så går det jo galt."

Vettel var heller ikke synderlig sur efter uheldet.

"Jeg formoder at han ikke så mig. Jeg er sikker på at jeg ikke gjorde noget overfor ham, og at han ikke gjorde det med vilje."

Räikkönen har været tæt på mange uheld og til dels også været involveret i flere mindre kontakter på det seneste. Det kunne virke som om, at afstandsbedømmelsen hos den aldrende finne ikke er så god, som den har været.

Uheldet udløste dog flere straffe til blandt andet Mazepin og Latifi, der hver fik 30 sekunders straf lagt til deres sluttid for ikke at sænke farten, da de kørte forbi uheldet.

Det ændrer ikke på de to køres resultat, men giver til gengæld dem begge lidt flerenegative point i bogen.

6 andre kørere, herunder Carlos Sainz (5), Sergio Perez (6), Daniel Ricciardo (7), Charles Leclerc (8), Pierre Gasly (9) og Antonio Giovinazzi (14) slap for straf for samme forseelse.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Østrigs GP: Løbsresume Formel 1-eksperten: For mange straffe i Formel 1 »