Red Bull havde den ulovlige mekanisme

Det er kommet frem, at det var Red Bull der var det hold, som blev anklaget for at kunne justere deres højde fra cockpittet, dog med understregelse af, at der ikke er beviser for at de har brugt det.

Lando Norris passerer Max Verstappen. Hollands GP 2024 . Copyright McLaren Media/LAT Photography

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 18/10 2024 klokken 08:10

Tidligere på ugen kom det frem, at der var et hold der havde mulighed for at justere frihøjden på den forreste del af gulvet, den såkaldte BIB eller T-Tray som det ofte kaldes.

Samtidig understreges det, at systemet i sig selv, ikke rr ulovligt, men at det er ulovligt at anvende mellem kvalifikation og løb.

Systemet, som gør det muligt for en mekaniker at ændre på den forreste del af bunden, kan være placeret der af mange forskellige grunde.

Red Bull har udtalt, at man kun kan tilgå systemet, når bilen er adskilt, hvilket således tyder på, at det ikke er ulovligt anvendt, som ellers påstået.

Løsningen vil blive plomberet når det ikke må bruges, fra og med denne løbsweekend.

Det forlyder samtidig, at man ikke udelukker, at der er andre hold, der har en tilsvarende eller tæt på tilsvarende løsning, som vil blive pålagt samme plombering.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« FIA indskærper regler om bundpladen Reaktioner fra kørerne, omkring Red Bull »