FIA indskærper regler om bundpladen

Det forlyder, at der er et hold på Formel 1 gridden, der har anvendt et justerbart gulv, hvilket giver dem en markant fordel med de nuværende aerodynamiske regler og som er strengt forbudt. Nu har FIA indskærpet reglen og med øjeblikkelig virkning indført nye kontrolformer.

F1 og FIA . Copyright FOM

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 17/10 2024 klokken 13:10

Den snart overstået pause for Formel 1 feltet, er ikke kun blevet brugt på udvikling af egne biler, men også et kik ind i hvad de andre gør.

Det skulle angiveligt være her, at flere hold, har opdaget at et hold, som ikke nævnes med navn, gør noget ulovligt mellem kvalifikation og løb.

Det påstås, at det er muligt for en mekaniker, at justerer den forreste del af gulvet, populært kaldet T-Tray, fra bilens cockpit, når de klargøre bilen til løbet, efter kvalifikationen.

Det betyder at denne Formel 1 bil, ikke skal lide under så stort et kompromis som andre, når de går fra den lette kvalifikationsbil til den fuldt tankede løbsbil.

FIA har som følge af indberetningen, meldt klart ud, at de med øjeblikkelig virkning har indført en ny kontrol, der skal sikre at det ikke sker og at et hold der bliver taget i at have denne mulighed, vil blive diskvalificeret.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Presset øges på Red Bull Red Bull havde den ulovlige mekanisme »