Alpine udnævner ny teamchef

Det er ikke mange dage siden, at Alpine meldte ud, at Bruno Famin ikke længere skulle have ansvaret for F1-delen af virksomheden. Nu melder teamet så ud, at de har udnævnt en ny ung teamchef.

Pierre Gasly. Imolas GP 2024 . Copyright Alpine F1

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 31/7 2024 klokken 13:07

BWT Alpine F1-team har været på lidt af en rejse. Sidste år stoppede flere af de helt store profiler på teamet, Ocon har ikke fået forlænget sin kontrakt, og senest kom det frem, at den nuværende teamchef, Bruno Famin, ikke længere skulle have Formel 1-holdet som ansvarsområde.

Alpine har netop meddelt i en pressemeddelelse, at teamet har udnævnt en ny teamchef for Formel 1-teamet. Valget er faldet på den 36-årige brite Oliver Oakes, som med sin lave alder bliver den næstyngste teamchef i Formel 1-historien. Den yngste var nemlig den nuværende Red Bull-teamchef, Christian Horner, der blev chef for Red Bul-teamet i 2005 i en alder af 31 år.

Oliver er ikke en ukendt herre i motorsportens verden. Faktisk er han selv tidligere racerkører, og han vandt bl.a. VM i gokart i 2005. Han er nok mest af alt kendt for at skabe det succesfulde motorsportsteam, Hitech Grand Prix, tilbage i 2015. Så han er en mand, der er vant til at vinde sejre og være med til at udvikle unge, håbefulde talenter.

Oliver Oakes, teamchef hos Alpine F1Oliver Oakes, teamchef hos Alpine F1
Copyright Alpine F1


"Jeg er yderst taknemmelig over for Luca de Meo og Flavio Briatore for denne mulighed for at lede BWT Alpine F1-Team tilbage til at være konkurrencedygtig,” siger Oliver Oakes i pressemeddelsen.

“Teamet har talentfulde folk og fremragende ressourcer i sin kerne, og jeg er sikker på, at vi kan opnå en hel del sammen i resten af denne sæson og på længere sigt.”

“Jeg ser frem til at komme i gang efter sommerferien," slutter Oliver Oakes.

Planen er, at Oliver vil starte efter den nuværende sommerpause i Formel 1, og at Oliver vil rapportere direkte til Renault Group CEO Luca de Meo, som også har givet et par ord med om udnævnelsen af den nye teamchef.

"Det er en fornøjelse at byde Oli velkommen til teamet og at se ham blive en af de yngste teamchefer, som denne sport nogensinde har set,” siger Luca de Meo.”

“Dette team bliver opbygget til fremtidig succes, og dette fremhæves af Oli’s udnævnelse til en seniorrolle.”

“Vi ser frem til at udnytte hans entusiasme, energi og passion for racing og at realisere denne tankegang på tværs af hele teamet,” slutter Luca de Meo.

Også teamets “nye” konsulent Flavio Briatore har givet et ord med til nyheden om valget af Oliver Oakes: "Jeg er glad for, at vi har kunnet rekruttere Oli Oakes til vores Formel 1-projekt. Oli er meget talentfuld med en fremragende historik inden for ledelse og succes i racing.”

“Hans tiltræden i denne rolle er et godt eksempel på den styrke og tro, vi har på vores team og på unge, kommende talenter, og jeg ser frem til at arbejde tæt sammen med ham med et fælles fokus på at rykke op i feltet og vinde løb,” slutter Flavio Briatore.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Sainz: Et slag i ansigtet på Audi Nyt amerikansk F1-team på vej »