Brown: Norris kan slå Verstappen

Glæden over at have vundet i Miami har endnu ikke lagt sig hos McLaren, og Zak Brown er sikker på, at Norris løbssejr i USA ikke bare var en døgnflue. Norris har potentiale til at blive verdensmester.

Lando Norris med sejrpokalen. Miamis GP 2024 . Copyright McLaren Racing Media

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 14/5 2024 klokken 10:05

Lando Norris vandt som bekendt Miamis F1-grandprix for godt en uge siden.

Men var den unge Norris bare heldig, eller kan han køre lige op med Verstappen eller endda slå den hollandske verdensmester?

Englands Grand Prix 2023. Pole position til Max Verstappen foran Lando Norris med nr 4 på ryggenEnglands Grand Prix 2023. Pole position til Max Verstappen foran Lando Norris med nr 4 på ryggen
Copyright Red Bull Contentpool


”Ja” – det mener i hvert fald McLarens chef Zak Brown i en samtale med det tyske medie Motorsport-Total, hvor amerikaneren udtaler: ”Jeg tror, at Lando kan slå Max i en direkte duel.”

Hvad Brown mener er, at hvis Norris og Verstappen har samme materiel til rådighed, så ville Norris som minimum kunne køre lige op med Verstappen og endda køre fra ham.

Brown mener, at Norris ligesom Verstappen har masser en ”rent talent” og udtaler samtidigt, at han ”aldrig har mødt nogen, der er hurtigere end Lando.”

”Jeg er sikker på, at Max er lige så hurtig. Og jeg er også sikker på, at der er nogen der vil være uenig med mig. Men vi får det aldrig at vide, før de sidder i samme bil,” fortsætter Zak Brown.

Om Norris og Verstappen nogensinde kommer til at blive teamkammerater hos Red Bull, McLaren eller et andet team, må fremtiden vise, men faktum for Norris har indtil videre været, at han aldrig har haft en bil, der har været helt fremme i feltet.

Zak Brown nyder en 'shoey' på Monzas sejrspodium, hvor Daniel Ricciardo (tv) stod øverst. Italiens GP 2021.Zak Brown nyder en 'shoey' på Monzas sejrspodium, hvor Daniel Ricciardo (tv) stod øverst. Italiens GP 2021.
Copyright McLaren Media - Motorsport Images


Med de nye opdateringer hos McLaren kan det have ændret sig.

Zak Brown er sikker på, at Lando Norris gjorde det rigtige ved at blive hos McLaren på trods af et par vanskelige måneder:

”Lando har allerede i 2023 set, at vi kan forbedre os. Han har tillid til Andrea Stella [McLarens tekniske chef, red.] og hele teamet. McLaren er hans familie.”

Der spekuleres i øjeblikket om, i hvor høj grad Max Verstappen i øjeblikket føler sig lige så meget hjemme hos Red Bull som Norris gør hos McLaren.

Næste Formel 1-løb køres i denne uge på Imola-banen i Italien.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Optakt til Emilia-Romagnas Grand Prix Tiltagende rygter om Magnussen exit »