Mercedes havde køleproblemer i Bahrain

Mercedes er kommet med en helt ny bil til årets Formel 1 sæson, der gør op med deres oprindelige Zero Pod design. Hastigheden viste sig at være forbedret, men nye udfordringer er opstået; herunder kølingsproblemer.

Bahrains Grand Prix 2024 . Copyright Mercedes AMG

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 4/3 2024 klokken 11:03

George Russell og Lewis Hamilton var begge meget positive over deres nye værktøj, der skal hjælpe Mercedes tilbage til en løbsvindende position i årets mesterskabskamp.

De var dog klar over inden det første løb i Bahrain, at den helt nye bil lige skulle køres rigtigt ind, inden de for alvor kunne udfordre de hurtigste.

Russell kvalificerede sig bedst af det to, da han valgte at gå efter en mere aggressiv opsætning af W15 raceren med et håb om, at det ville hjælpe ham til at kunne holde sig foran den jagtende pøbel.

Hamilton satsede anderledes med at sætte bilen op til at være god i løbet frem for kvalifikationen.

Det viste sig, at Russell havde taget det bedste valg af de to, da det ikke rigtig lykkedes for Hamilton at komme frem gennem feltet.

Dog blev begge kørere udfordret af, at deres motorer blev for varme, hvilket betød at de fik besked på at køre efter det såkaldte "lift and coast" princip, der oftest bruges til at spare brændstof, men her hjalp dem til at holde motortemperaturen nok nede, til at de kunne komme i mål.

Overophedningen er ret bekymrende for Mercedes, da de i den kommende weekend kommer til Saudi Arabien, hvor det for alvor er varmt, mens Bahrain kun bød på 20 grader.

Mercedes har meldt ud, at de er ved at analysere sig frem til, hvorfor de løb ind i de problemer, men om de kan løse det inden lørdagens løb, er der stor tvivl om.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bahrains GP: Løbsresumé Ferrari har stor tiltro til egne evner »