Brasiliens GP: Løbsresumé

Max Verstappen vandt endnu et Formel 1 Grand Prix, mens kampen om 3. pladsen blev historisk tæt. Læs her, et resumé af det Brasilianske Formel 1 Grand Prix, som rettelig hedder FORMULA 1 ROLEX GRANDE PRÊMIO DE SÃO PAULO

Max Verstappen klar til start. Brasiliens GP 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 6/11 2023 klokken 09:11

Hvis man blot kikker på resultatet af det Brasilianske Formel 1 Grand Prix, vil man tænke at det nærmest bare er endnu et Red Bull domineret løb, hvor alt har været fuldt forudsigeligt. Men sådan var det slet ikke.

Max Verstappen i Red Bull startede på pole, og det var planen at Charles Leclerc i Ferrari, skulle starte ved siden af ham, men på opvarmningsomgangen gik det galt for Leclerc, der kørte i barrieren og smadrede sin bil.

Forklaringen efterfølgende gik på, at det var en hydraulisk fejl, der fjernede servostyringen og blokerede motoren, der var årsagen, selvom det lignede en kørerfejl.

Pladsen på P2 var derfor tom, da den endelige start gik, med få minutters forsinkelse, hvilket burde have været en fordel for de to Aston Martin kørere, og Lewis Hamilton i Mercedes.

Men da starten gik, kom Aston Martin racerne dårligt fra start, mens Lando Norris i McLaren fik en perfekt start, hvilket sendte ham i nærkamp med Lewis Hamilton i kampen om andenpladsen, allerede i første sving. En kamp Norris vandt, hvilket betød, at han nu kun havde Verstappen foran sig.

Men allerede i første sving var der uheld, eller rettere på vej ind i svinget, da Alex Albon fik klemt Nico Hulkenberg, der blev presset fra den anden side af Kevin Magnussen, hvilket Hulkenberg, lidt overraskede var den eneste der slap godt fra, mens Albon skred og i bagenden af Magnussens racer, så de begge udgik.

Dette udløste et rødt flag og en ny stående start.

Verstappen tog også den anden start, denne gang med Norris ved hans side og dermed lidt mere pres på, end den oprindelige start.

På de første omgange, så det faktisk ud til, at Norris havde den hurtigste bil, hvilket betød at vi for første gang i år, så en der reelt formåede at presse Verstappen, der måtte tage forsvarslinjer ind i et par sving.

Presset fra Norris aftog dog efter et par omgange, hvilket betød at Verstappen stille og roligt kunne lave et hul ned til den unge englænder, der dog formåede at holde sig indenfor rimelig afstand gennem hele løbet.

Lewis Hamilton i Mercedes raceren, som klarede sig ret godt i Brasilien, så rimelig stærk ud i starten af løbet, men som det hele skred frem, var der mindre og mindre at komme efter, hvilket gav frustration hos Russell i den anden Mercedes, der ikke måtte overhale Hamilton, der havde behov for at score så mange point som muligt i jagten på andenpladsen i VM.

Men det var ikke Mercedes dag og der gik ikke lang tid, før Sergio Perez, der kørte sit bedste løb i lang tid, først kom forbi Russell og derefter Hamilton, hvilket var vigtigt for hans chance for at hjælpe Red Bull til at blive nummer 1 go 2 i VM-kampen.

Hos Aston Martin var der, modsat hos Mercedes, kæmpe fremgang, efter de havde valgt at gå baglæns i deres udvikling, for at finde ud af hvor de var gået galt.

Mens Verstappen og Norris var stukket af i front, med et gap mellem de to der lå rimelig konstant på omkring 5 sekunder, var der absolut intet der var afgjort i kampen om den sidste podieplads.

Perez havde fart i Red Bull raceren, efter sidste stop og formåede at lukke hullet op til Fernando Alonso, der kæmpede bragt med at få Aston Martin raceren tilbage på podiet.

Alonso forsvarede sig over rigtig mange omgange, selvom det var tydeligt at Perez havde den hurtigste bil, men på næstsidste omgang, lykkedes det for Perez at komme forbi den hårdt kæmpende spanier.

Det betød dog ikke, at Alonso bare gav op. Han blev lige i hækken på Perez og forsøgte flere gange på overhalinger, som Perez hver gang, dygtigt, fik afvist. Men på sidste omgang lykkedes det Alonso at komme forbi igen.

Denne gang var det så Perez der ikke opgav, men blev lige i hækvingen på spanieren.

I sidste sving, fik Perez en bedre udgang og med DRS op mod målstregen gik Perez op på siden af Alonso, men målstregen kom for tidligt, hvilket betød at Alonso sikrede sig 3. pladsen, med en margin på blot 0,053 sekund.

Fantastisk afslutning på et underholdende løb.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Brasiliens GP: Sprint shootout Mercedes nedtur »