FIA stopper regelhul

Red Bull kører, Sergio Perz, fik en 5 sekunders straf foren kollision i Japan, hvor han i et for optimistisk overhalingsforsøg ramlede ind i Kevin Magnussen. Straffen blev taget i Japan, selvom han faktisk var udgået. Det vil FIA stoppe.

Japans Grand Prix 2022 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 25/9 2023 klokken 12:09

FIA tildeler ikke en tidsstraf for at den kan blive afsonet på en måde, så den ikke har nogen betydning. Det er det FIA har været ude for at understrege, efter Japans Formel 1-grandprix, hvor Sergio Perez i Red Bull kørte en enkelt omgang for at udestå den straf han havde fået for at ramle ind i Kevin Magnussen.

Det var godt tænkt af Red Bull, men absolut ikke en måde at udstå en straf på.

Havde Perez ikke udstået straffen, havde han taget den med sig videre til næste løb, hvilket var grunden til at Red Bull sendte den haltende Red Bull med Perez ud på en sidste omgang langt tid efter at vi havde fået besked om, at han var udgået fra løbet.

Red Bull havde set i reglerne, at FIA kan udstede en positionsstraf i det næste løb, hvis en kører ikke har taget straffen i det løb, han har fået den tildelt i.

Det fik Red Bull til at spørge FIA, om de måtte sende Perez ud igen, så han kunne tage sin straf, hvilket de fik OK til.

Efterfølgende har FIA besluttet, at det er sidste gang den slags vil ske, ved nu at præcisere reglerne for hvordan man må tage sin straf.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Vowles ikke klar til at fyre Sargeant BMF1.dk's Power Rating: Japans GP »