Optakt til Belgiens Grand Prix

Det gælder sidste løb inden sommerpausen, når Formel 1-feltet kører på legendariske Spa-Francorchamps. Her kan du læse BMF1.dk’s optakt til Belgiens Grand Prix

Belgiens Grand Prix 2022 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Andreas Hansen (ah@bmf1.dk) d. 27/7 2023 klokken 16:07

Det er måske den mest legendariske og elskede bane blandt fans, som venter kørerne i denne weekend, når de begiver sig ud på de 7 kilometer som Spa-Francorchamps strækker sig. Det er desuden blevet tid til endnu en sprintweekend, så forhåbentlig bliver der masser af action i denne weekend.

En perfekt halvsæson for Red Bull?
Selv i weekender hvor Red Bull måske ikke er helt på toppen, så formår de at vinde alligevel. Der var store forventninger forud for sidste weekends Grand Prix i Ungarn, men Max Verstappen afgjorde det reelt efter første sving.

Selvom det er blevet sagt rigtig mange gange i denne sæson, så ser Red Bull stadigvæk usædvanligt stærke ud. Det er fortsat svært at se, hvem der skal tage sejren fra dem. Konkurrencen bliver dog langsomt større og større, for McLaren har vist, at deres succes på Silverstone ikke var en enlig svale. Mercedes bliver også bedre, og så er spørgsmålet, om Ferrari pønser på noget.

De andre teams skal måske sætte deres lid til vejret i denne weekend. Vejret ser nemlig endnu engang ud til at blive en faktor, da regnen truer over Spa-Francorchamps. Specielt lørdag skulle der falde regn, mens søndag er mere uvist, men der er dog risiko, eller chance om man vil, for at regn kan påvirke løbet. Det ser i hvert fald ud til, at de andre teams skal have noget udefrakommende, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at vinde.

Alpine er blevet hægtet af McLaren
De to sidste løbsweekender har ikke været værd at skrive hjem om for Alpine. To gange DNF er det blevet til, og med McLarens gode resultater i samme løb, er de pludselig kommet 40 point efter det britiske team. Det er dog et forspring, der er til at indhente, men de skal ikke have samme slags weekend igen, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at slutte højere i konstruktørmesterskabet.

Alpine kommer dog ind til denne weekend med en stor opgradering til bilens gulv. De kalder selv den nye opgradering for et stort skridt fremad. Målet for Alpine i denne sæson er at slutte som nummer fire i konstruktørmesterskabet. Der er dog 120 point op til Ferrari som i øjeblikket indtager fjerdepladsen.

Weekendens opgradering skal derfor være med til at skrabe point sammen til teamet, der også planlægger at komme med en stor opgradering, når Formel 1 ankommer til Singapore i september

Fakta
44 omgange skal der køres, når lamperne slukker søndag eftermiddag. Banen strækker sig hele 7 kilometer, og banerekorden lyder på 1:46.286 sat af Valtteri Bottas i 2018.

Spa-Francorchamps byder på to DRS-zoner. Den første finder vi ned ad start/mål-langsiden, mens den næste er på baglangsiden efter de famøse sving eau rouge og raidillon.

Til denne weekend medbringer Pirelli C2, C3 og C4. Hvis du vil vide mere om dækkene til denne weekend, så kan du læse denne artikel, hvor dækkene bliver gennemgået.

Løbet søndag starter kl. 15 og kan følges på Viaplay, TV3+ eller F1 TV Pro.

OM SKRIBENTEN

Andreas fra BMF1 Andreas er studerende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Har Red Bull-akademiet fejlet? Belgiens GP: 1. frie træning »