Red Bull har ikke råd til Hamilton

Lewis Hamilton har endnu ikke en kontrakt for 2024, men nu er endnu et sæde taget ud af ligningen. Så hvor ender Mercedes-køreren henne?

Christian Horner . Copyright BMF1

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 1/7 2023 klokken 13:07

Hamilton er en mand, der har prøvet lidt af det hele. Først med et verdensmesterskab hos McLaren og sidenhen seks mere hos Mercedes. Derfor er den syvdobbelte verdensmester en eftertragtet herre at få ned i sin racer.

Red Bull er flyvende for tiden, og man må sige, at Red Bull i 2023 ihvertfald “giver viiiinger”.

Red Bull har Verstappen som førstekører med Perez som sit sidekick, hvilket er en kombination, der ser ud til at have fungeret for energidrikgiganten.

Bag i kulissen venter der sig også et hav af kørere. Tsunoda har åbenbart imponeret resten af kørerne, og Daniel Ricciardo svæver som en høg, der bare venter på at tage sit bytte. Så hvad skal der ske i Red Bull-lejren?

Lewis Hamilton er uden sæde i 2024, og med så flot et CV, så burde han være et oplagt valg i paddockens bedste sæde.

Det spørgsmål bliver Christian Horner også stillet på teamchefernes pressemøde på Red Bull Ring. Her skal englænderen forholde sig til spørgsmålet, om Lewis Hamilton er et aktuelt emne for Red Bull, og om de har snakket med ham.

Der er ingen tvivl om, at Hamiltons talent vækker Horners interesse. Det er nok tilfældet for alle i paddocken. At få Lewis Hamilton i sin racer kan smide enhver kører ud af et ellers sikkert sæde - ligesom man så det, da Vettel sendte Perez på porten hos Racing Point (Aston Martin) i 2020.

Ironisk nok, så ville Red Bull hellere have haft Sebastian Vettel i 2020, men tyskeren var for utålmodig. Det sendte dog i sidste øjeblik Perez i Red Bull-lejrens retning.

Hamilton er selvfølgelig et interessant emne for Horner, men det er dog ikke noget, der er på tegnebrættet for Red Bull-lejren lige pt. Det hentyder Christian Horner til under pressemødet.

Og det er primært set fra et økonomiske perspektiv. Det ville medføre, at Red Bull skulle sprænge banken for at betale lønningerne til de to stjernekørere. Eller som Christian Horner sagde, så skulle de sælge fabrikken for at kunne betale lønningerne.

Så det virker ikke til, at det er en mulighed for Red Bull.

Hvis man analyserer et spadestik dybere, så ville det heller ikke give mening for dem med så to dyre stjernekørere.

Lige nu skal holdet bare vinde kørermesterskabet, og den sørger Max Verstappen for. Samtidig skal de også bare have point nok til at vinde VM, og der bidrager Perez fornuftigt nok indtil videre.

Perez har kontrakt i 2024 også, men mexikaneren virker mere som en andenkører i det succesfulde teams pointhøst. Der har dog været masser af fejl fra Perez på det seneste. Her ville Ricciardo nok være en mere stabil kører for teamet. Samtidig har han vist sig hurtigere end Perez igennem karrieren.

Ricciardo er nok også sulten efter sædet, så det vil nok blive solgt til spotpris til australieren, som nok stadig sover med sin pose kæmpe penge fra Renault og McLaren-tiden.

Et alternativ er også, at Hamilton gør som Vettel, der tog en seriøs lønnedgang fra Ferrari til Aston Martin. Hamilton kunne måske gøre det samme, hvis han vil være sikker på, at køre i feltets aktuelt bedste bil.

Christian Horner siger, at der på nuværende tidspunkt ikke er snakke mellem de to. Der har dog været en smule snak tidligere, så mon ikke det blomstrer op igen. En ting er sikker; Silly Seasen er begyndt.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Østrigs GP: Sprint kvalifikation Hvordan kommer Haas tilbage på sporet? »