Franz Tost tror på De Vries

Franz Tost har sin sidste sæson som teamchef for AlphaTauri, og indtil i dag har det også set sådan ud for teamets nyeste kører, Nyck De Vries. Men måske ser det ikke så sort ud for hollænderen, som det er først antaget.

Spaniens Grand Prix 2020 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 30/6 2023 klokken 13:06

Franz Tost er kendt for at være en mand, der siger sin mening lige ud. Til trods for at der bliver trukket en del tråde tilbage fra moderteamet Red Bull, så er AlphaTauri et team, der selv skal klare ærterne.

Et af de problemer holdet har stødt på i 2023 er, at den ene side af garagen er helt grøn i Formel 1-sammenhæng - også selvom De Vries er den ældste af de to AlphaTauri-kørere.

Nyck De Vries har haft en stor karriere i andre motorsportsserier, men i Formel 1 er det ikke blevet til samme imponerende resultater.

Red Bull har flere store profiler i baghånden, heriblandt den storsmilende Daniel Ricciardo. Derfor er det oplagt for alle fans og medier at spekulere i, om Hollænderens Formel 1-karriere er ovre før forventet.

BMF1.dk er med til interview af Franz Tost i paddocken, en herre der nyder sit sidste løb på hjemmebane som teamchef (da han går på pension efter 2023-sæsonen). Her virker det til at være en optimistisk teamchef, som skal forholde sig til sin rookie-kørers præstationer.

Enhver der følger Formel 1 tæt, de ved, at det tager tid at finde sig til rette i en Formel 1-bil. Bilerne er så tekniske, og samarbejdet med teamet tager tid, før en kører finder sig ordentlig til rette og kan præstere optimalt.

Der har været masser af kritik af hollænderen, men det støv fejer Tost af sig på stille og rolig vis, da BMF1.dk møder ham.
Tost forklarer, at det tager ca. 2-3 år for en Formel 1-kører, før de er oppe på deres optimale niveau.

Derfor er det også tidligt for de folk med nej-hatten på at dømme De Vries ude allerede.

Tost udtaler, at der har været nogle problemer med raceren til enkelte løb, hvilket ikke hjælper den kæmpende hollænder.

Tost udtaler også, at De Vries ikke har kørt på flere af de baner, som Formel 1 har kørt på i første halvdelen af sæsonen. Nu er Formel 1 på den europæiske del af F1-kalenderen, hvilket også betyder, at det er velkendte baner for De Vries fra bl.a. Formel 2 - heriblandt weekendens bane på Red Bull Ring. Det kan nemlig betyde meget for en kørers performance, at han har kørt på banen tidligere.

Så Tost forventer, at der sker en udvikling i De Vries-performance i løbet af de kommende løb. Hvis ikke, så står der nok en vis australier i baggrunden og venter med et sæde i den ene hånd.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Østrig viser vejen for fremtiden Østrigs GP: 1.frie træning »