Canadas GP er ikke i fare

Formel 1-feltet har allerede aflyst to løb i år, men nu kan fansene ånde lettet op i næste uge. Her går turen nemlig alligevel til Canada.

Canadas Grand Prix 2018 . Copyright Mercedes AMG

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 9/6 2023 klokken 00:06

Formel 1-feltet har en lille pause den her uge. Næste uge går turen nemlig over dammen til det canadiske grand prix.

Canadas GP er lidt af en perle på kalenderen, der med sine 4,361 km asfalt, har taget godt imod motorsportens kongeklasse siden 1970.

En ting er dog mægtigere end Canada, og det er moder natur. Tidligere i år så vi, at Covid satte en stopper for Kinas GP, og senest blev F1 nødsaget til at aflyse løbet i Italien pga. voldsomme regnmasser.

På den anden side af Atlanterhavet opleves der tørke og en hel masse skovbrande. Det har været en enorm belastning for miljøet, og ikke mindst tragisk for de mange dyr og mennesker, det påvirker.

Luftforureningen fra disse skovbrande kommer vidt omkring.
I New York, hos naboen mod syd, der skaber det store udfordringer med sigtbarhed og luftforurening. Faktisk kan luftforureningen måles så langt væk som Norge.

Canadas Grand Prix 2022. Daniel Ricciardo passeres målstregen på P11, lige udenfor pointeneCanadas Grand Prix 2022. Daniel Ricciardo passeres målstregen på P11, lige udenfor pointene
Copyright McLaren


Derfor har det kostet en del neglebidning fra motorsportshungrende F1-fans, at frygten for aflysning af Grand Prixet lå lige på trapperne - for hvis forureningen påvirker New York, må Canada Ihverfald være påvirket.

Ifølge en talsperson fra Formel 1, så kan fansene ånde lettet op. Canadas Grand Prix er ikke i fare for at blive aflyst.

Luftforureningen skulle nemlig ikke være så påvirket i Montreal, at det er kritisk for kørere og fans at være udenfor. Der er selvfølgelig aldrig nogen garantier for hvordan de tragiske hændelser udvikler sig.

Men på nuværende tidspunkt er der ingen grund til bekymring for Magnussen og Co.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Fortjener Magnussen at blive hos Haas? F1 vil bruge biobrændstof i lastbilerne »