Ferrari donerer 7,5 millioner kr.

Italien og især regionen Emilia-Romagna, hvor der skulle have været kørt Formel 1 i denne weekend, får nu en håndsrækning af Ferrari til at få bugt med skaderne efter oversvømmelserne.

Englands GP Ferrari . Copyright Ferrari

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 19/5 2023 klokken 08:05

For Formel 1-fans er det naturligvis en kold dukkert, at Formel 1-løbet på Imola blev aflyst.

Men meget værre er det dog for befolkningen i regionen, som lider massivt under oversvømmelserne: Indtil videre har 13 personer officielt mistet livet, og mange flere er savnet og endnu flere har mistet deres hjem og eksistensgrundlag.

Derfor har Ferrari besluttet at donere 7,5 millioner kr. (1 million euro) til ofrene for oversvømmelserne. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Ferrari.

Emilia Romagnas GP 2022. Sejr til Max VerstappenEmilia Romagnas GP 2022. Sejr til Max Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool


“Vi ønsker at give et konkret og umiddelbart svar på de mest hastende behov for befolkningen i Emilia-Romagna, som lider under en alvorlig miljøkatastrofe,” udtaler Ferrari CEO Benedetto Vigna.

AlphaTauri, der også har hovedsæde i Italien og berørt at oversvømmelserne, opfordrer på deres hjemmeside til at donere penge til rednings- og genopbygningsarbejdet i regionen.

Ferraris og AlphaTauris fabrikker i henholdsvis Modena og Faenza, der ligger godt en times kørsel fra de katastroferamte områder, men ingen af deres fabrikker er direkte berørt af oversvømmelserne.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Breaking: Imola aflyser Kom med ind under motorhjelmen på Formel 1 Insight »