Miamis GP: Løbsresumé

Med Perez på Pole og Verstappen nede som nummer 9, var der ikke meget der tyede på, at det skulle være Verstappen der skulle tage sejren. Samtidig meldte Kevin Magnussen sig ind i kampen om gode point.

Er der to, der står sammen, så er det Sergio Perez og Max Verstappen. Aserbajdsjans GP 2023 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 7/5 2023 klokken 23:05

Et løb med fantastiske dueller, gennem hele løbet, hvor det lykkedes for Nico Hülkenberg at holde Lewis Hamilton bag sig, over flere omgange, hvilket lovede godt for HAAS, der til trods for Kevin magnussens fantastiske startplavcering som nummer 4, ikke fik de store point med sig, som man havde håbet på.

Max Verstappen kørte et fejlfrit løb, hvor han i starten tog det ganske roligt og bevægede sig stille og roligt frem i feltet fra sin startplacering som nummer 9.

Fernando Alonso forudsagde inden løbet, at Max ville komme forbi ham omkring omgang 25, men den hurtige hollænder skulle kun bruge 15, inden han rykkede forbi Alonso og op på andenpladsen.

Perez startede på Medium dækket, som de øvrige 7 andre i front, mens Verstappen startede på Hard, hvilket han, til trods for den hårde fremkørsel gennem feltet. var den sidste til at skifte ud, tilmed efter at han lige satte hurtigste tid og åbnede op for afstanden ned til Perez.

Men Perez, der nu var på Hard, kom forbi Verstappen, men det holdt ikke længe.

De meget ringe placerede Mercedeser, der så forfærdelige ud i starten af løbet, kom stærkt igen. Især Russell viste sig frem, da han formåede at rykke op på P4, mens Hamilton med en stærk afslutning på løbet, kom hjem som nummer 6.

Hos Ferrari havde Leclerc et forfærdeligt løb, hvor han længe kæmpede hårdt med Kevin, som han flere gange overhalede, for bare at se HAAS raceren komme tilbage i næste sving. Til sidst havde Leclerc dog luret Kevin og kom forbi ham.

Sainz fik 5 sekunder straf for at kører for hurtigt ind i pitten, men det endte ikke med at betyde noget, hvilket betød at han kunne slutte løbet, på den placering han kom over stregen på, som nummer 5.

Alonso indtog igen den 3. plads, som han, som ser ud til at være hans i år. Kun i Baku var han ikke på podiet, hvilket er virkelig stærkt gået af af den gamle spanier. Især når man ser at Stroll roede rundt nede i den forkerte ende af feltet og sluttede som nummer 12, udenfor pointene.

Et underholdende, og meget tæt løb, som resultatet ikke fortæller så meget om, med Max Verstappen som vinder og tilmed også med hurtigste omgang.

Sergio Perez, som har erklæret sig selv som konge af gadeløb, måtte se sig slået markant af Verstappen, i Miamis gader.

Og til statistikken. Alle biler kom over stregen.