FIA præciserer

Efter der kom protester for overskridelse af pitudkørselslinjen i Monaco, fra Ferrari mod Red Bull, har FIAs race director for det kommende løb i Baku, valgt at præciserer hvad der vil blive holdt øje med.

Spaniens Grand Prix 2019 . Copyright Renault F1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 9/6 2022 klokken 13:06

Når Niels Wittich sætter sig i stolen som Race Director for det kommende løb i Baku, vil det være med et præciseret regelset for både pit indkørslen, såvel som for udkørslen.

I en meddelelse fra FIA, til alle Formel 1 holdene, lyder det:

"Med henvisning til Kapitel 4, Artikel 4 og 5, i appendix L, skal alle kører følge proceduren omkring pit ind- og udkørslen!"

Det betyder, at et helt hjul ikke må komme på den forkerte side af den fulde streg, der angiver ind- og udkørslen til pitten, såfremt man er på vej ind eller ud af pitten.

I Monaco var både Max Verstappen og løbsvinder Sergio Perez under protest, for at have krydset linjen. Begge blev dog afvist, da de "kun" var på linjen, hvilket Ferrari havde fortolket reglen til.

Nu er der ingen tvivl.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Aserbajdsjans GP: løbsoptakt FIA-præsident kritiserer Hamilton og Vettel »