Ballade: Straf på vej til Horner?

Red Bulls teamchef, Christian Horner, er blevet kaldt til stewards efter afslutningen på Qatars Grand Prix.

Max Verstappen. Brasiliens GP 2021 . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 21/11 2021 klokken 18:11

Der var ikke gået mange sekunder efter at Lewis Hamilton passerede målflaget på Losail Circuit i Qatar, før Red Bull- teamchef, Christian Horner, blev kaldt op på rektors kontor. I dette tilfælde befolket af løbets stewards.

Efter sigende er årsagen til en måske kommende sveder, at Horner før løbet har udtalt sig meget direkte omkring straffen til Max Verstappen. En straf, der sendte køreren ned på en 7. startposition.

Lad det bare være sagt med det samme: det er knubbede ord, der slipper ud af Red Bull-chefen, som langt fra var tilfreds med løbets stewards.

"Jeg mener, det bare et fjols af en marshall, der har stukket et flag ud, og han er ikke blevet instrueret af FIA," lød det fra Horner til britiske Sky Sports F1 umiddelbart før løbsstart og minutter efter strafudmålingen.

"De bliver nødt til at have kontrol over deres marshalls. Så enkelt er det, fordi det er et afgørende slag mod os i dette verdensmesterskab. Vi starter P7 på en bane, du ikke kan overhale på. Det er vildt."

Senere i interviewet giver teamchefen den et nøk mere.

"Jeg mener, der skal være nogle voksne til stede, der træffer voksnes beslutninger. Bare at have binær person stående.. at nogen bare stikker et gult flag frem... det er bare vildt frustrerende."

Spændingerne mellem Christian Horner og Toto Wolff får gnisterne til at springeSpændingerne mellem Christian Horner og Toto Wolff får gnisterne til at springe
Copyright Red Bull Contentpool


Et hurtigt opslag på den engelske definition på ordet "binær" (binary) forklarer, at ordet hentyder til en person, der "hverken identificerer sig som 'mand' eller 'kvinde'." Vedkommende "falder ind under LGBT-miljøet."

Stærke ord. Ikke mindst for FIAs stewards.

Og formuleringerne bliver ikke blødere senere i interviewet.

"Jeg synes, at løbslederen (Michael Masi, red.) skal have kontrol over løbet. I sidste ende er han dommeren. Ellers kan en hvilken som helst marshall stikke et gult flag ud. Hvordan virker det?" spurgte en vred Horner.

Og hvorfor bliver Red Bull-chefen overhovedet kaldt op på rektors kontor?

Det er der en forklaring på, som kan vise sig at blive meget dyr for Red Bull og Horner i særdeleshed.

I FIAs såkaldte Sporting Code for Formel 1, hedder det bl.a., at der er tale om en overtrædelse af koden, hvis en deltager har brugt.. "enhvert ord, handling eller skrift, der har forårsaget moralsk skade eller tab for FIA, dets organer, dets medlemmer eller dets udøvende officials og mere generelt for motorsportens interesser og på de værdier, som FIA forsvarer."

Artikel 12.2.1.k siger endvidere, at det er "en overtrædelse af koden ved enhver form for forseelse over for licensindehavere, embedsmænd og officials eller medlemmer af FIA's personale, arrangørerne eller konkurrenterne."

BMF1 følger sagen...

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Qatars GP - Løbsresumé: Alonso nummer 3 Horner slipper med en advarsel »