Verstappen ikke advaret om "dobbelt gult"

Når man går i dybden med begrundelsen for Verstappens gridstraf, er den ikke krystal klar, hvilket stewards også erkender.

Max Verstappen Mexicos GP . Copyright Red Bull/Getty Images

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 21/11 2021 klokken 14:11

I kvalifikationens Q3 fik Pierre Gasly, AlphaTauri, en punktering, hvilket udløste dobbelt gult flag. Dette blev ikke bemærket af Max Verstappen, som på det tidspunkt var ved at sætte sin hurtigste omgang.

Regulativet siger, at kørerne ved dobbelt gult flag skal sænke farten, hvilket Red Bull-køreren ikke gjorde. Derfor modtog hollænderen en 5-pladsers gridstraf, der blev offentliggjort for få minutter siden.

Tildelingen af straffen var dog ikke lige ud af landevejen.

Således fastholdt Red Bull, at deres kører hverken blev advaret på sit ratdisplay eller via sin radio og derfor fortsatte sin kamp for første startplacering til Qatars Grand Prix.

Max VerstappenMax Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool


Selvom løbets stewards har forståelse for Red Bulls synspunkt og erkender, at der manglede flere elektroniske advarsler til Max Verstappen, fastholder de, at ansvaret i sidste ende ligger hos køreren selv.

Således henleder FIAs stewards opmærksomheden på regulativets Artikel 72.2 Tillæg H, hvori det bl.a. hedder, at "det er kørerens ansvar at træffe de nødvendige foranstaltninger, når han kører ind i et område med dobbelt gult flag."

Verstappen erkender da også, at han var opmærksom på Pierre Gaslys haveri, hvilket i sidste ende var med til at cementere straffen til hollænderen.

Max Verstappen skal dermed starte på P7.Foruden Red Bull-køreren blev også Valtteri Bottas og Carlos Sainz straffet, dog med 3 pladser gridstraf for samme forseelse. De befandt sig et andet sted på banen.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Breaking: Straffe til Verstappen og Bottas Qatars GP - Løbsresumé: Alonso nummer 3 »