Verstappen inkasserer bøde på 50.000 Euro

Det kan være temmelig dyrt at røre ved kulfiber. Det må Max Verstappen erkende, efter FIAs dom i kølvandet på kvalifikationen til Brasiliens Grand Prix.

Max Verstappen . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/11 2021 klokken 19:11

Efter fredagens kvalifikation til Brasiliens Sprintrace lørdag blev dagens nr. 2, Max Verstappen, lørdag morgen kaldt til stewards, efter at en fanvideo (se længere nede på siden) havde vist, at hollænderen meget grundigt inspicerede mens han rørte ved bagvingen på titelrivalen Lewis Hamiltons bil efter kvalifikationen.

Høringen fandt sted klokken 9.30 lokalt tid i Interlagos, Brasilien. Verstappen fik selskab af Red Bulls sportsdirektør Jonathan Wheatley til mødet med stewards, og mødet varede mindre end en halv time.

I en efterfølgende bulletin, udsendt af FIA, blev det bekræftet, at Verstappen havde modtaget en bøde på 50.000 € (ca. 372.000 DKK) for at have overtrådt artikel 2.5.1 i det internationale sportskodeks.

I FIAs sportskodeks hedder det bl.a., at "i Parc Ferme må kun de godkendte officials komme ind. Ingen betjening, kontrol, tuning eller reparation er tilladt, medmindre det er godkendt af de samme officiels eller af de gældende regler."

Videoen herunder viser, at Verstappen ganske let berører Hamiltons Mercedes' bagvinge og derefter sin egen Red Bull-racers bagvinge.FIA understreger, at Verstappen kun med "ubetydelig kraft" "rørte ved vingen" på Hamiltons bil, der i øvrigt knytter sig til den undersøgelse af Mercedes' DRS, som afgjorde, at verdensmesteren skal starte bagerst i dagens sprintkvalifikation.

Stewards erkendte samtidig, at inspektion og berøring af konkurrenternes biler er blevet "en vane for kørerne", som "for det meste er harmløs", men de bemærkede ikke desto mindre, at det var et brud på parc fermé-reglerne og at berøringen "har et betydeligt potentiale til at forårsage skade".

Så lette berøringer af kulfiber, der ellers regnes for et usædvanligt stærkt materiale, kan altså forårsage alvolige ødelæggelser på bilerne.

Som et resultat heraf vurderede stewards, at det var vigtigt at statuere et eksempel og give Verstappen en bøde på €50.000.

Årsagen til bøden er åbenlys, når man læser FIAs begrundelse, hvor det hedder, at det "er hensigten, at alle teams og kørere lægger mærke til, at fremtidige overtrædelser kan medføre andre sanktioner fra stewards for disse hændelser."

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Officielt: Hamilton diskvalificeret Brasiliens GP: Sprintkvalifikationen »