Wolff: VM kan afgøres af en ulykke

Mercedes-bossen Toto Wolff tror, at verdensmesterskabet kan afgøres af en kollision mellem Max Verstappen og Lewis Hamilton ved årets sidste løb i Abu Dhabi. Sammenligningen mellem Senna og Prost ligger lige til speederfoden.

Lewis Hamilton foran Max Verstappen. USAs GP 2021 . Copyright Mercedes AMG F1 - LAT Images

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 2/11 2021 klokken 14:11

I et længere interview med Daily Mail fortæller Mercedes-teamchefen Toto Wolff, at verdensmesterskabet sagtens kan blive afgjort af en kollision mellem Max Verstappen og Lewis Hamilton, hvis de ligger tæt i den samlede stilling op til sidste løb:

”Hvis der opstår en situation under det sidste løb i Abu Dhabi, og de kører om mesterskabet, så vil den, der er forrest absolut prøve på at gøre det samme, som skete mellem Senna og Prost,” udtaler Wolff.

Toto Wolff uddyber sin holdning:

“Hvad skete der på Monza? Verstappen kørte Lewis af banen, fordi han [Hamilton, red.] havde overhalet og var hurtigere. Og det er helt forståeligt. Når du kører om mesterskabet, og du ser det forvinde ud af dine hænderne, fordi den anden er ved at overhale dig, kan du så gøre andet end at sikre dig, at den anden ikke kan overhale dig?”

Max Verstappen forsøger en overflyvning på Lewis Hamilton. Italiens GP 2021

Wolff forstår altså godt, at der kan blive taget beskidte tricks i brug, når man prøver på at stoppe sin rival på banen og henviser til de andre hændelser i Formel 1-historien:

”Vi så det med Schumacher og Villeneuve [i 1997 på Jerez i Spanien, red.], og vi så det to gange mellem Senna og Prost.”

Michael Schumacher blev straffet efter sit mislykkede forsøg på at køre Villeneuve af banen og mistede alle point, han havde vundet i sæsonen.

Mercedes-chefen vil heller ikke direkte opfordre til, at Verstappen og Hamilton skal køre ind i hinanden, men:

“Jeg vil aldrig give en anvisning om at køre ind i en anden, men hvis de kommer til det sidste løb, og den der slutter forrest vinder verdensmesterskabet, så kommer de til at køre hårdt mod hinanden. Og jeg tror heller ikke, at jeg kan kontrollere det der sker mellem Verstappen og Hamilton, jeg vil heller ikke kontrollere det, for de er gladiatorer i deres biler.”

Så Mercedes melder sig altså klar til kamp.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bottas: Red Bull bliver svære at slå i Mexico Porsche på vej til Formel 1 »