Insiderhandel: Wolff og Stroll under mistanke

Mercedes-teamchefen Toto Wolff mistænkes for at have udnyttet insiderinformationer, da han købte aktier i Aston Martin. Lawrence Strolls rolle i sagen undersøges også.

Ungarns Grand Prix 2021 . Copyright Aston Martin

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 24/8 2021 klokken 08:08

Opdateret, se nederst i artiklen:

Den canadiske avis Le Journal de Montreal skrev den 23. august, at det canadiske finanstilsyn har bedt det britiske finanstilsyn om at se nærmere på en sag, der handler om køb af Aston Martin-aktier.

Toto Wolff købte aktier i Aston Martin i april 2020, og en måned senere blev det offentliggjort, at Tobias Moers, der tidligere havde stået i spidsen for Mercedes AMG, ville blive ny CEO for Aston Martin.

Sidste år kom det også frem, at Mercedes havde til hensigt at købe ekstra aktier på op til 20 % af Aston Martin med henblik på udveksling af teknologi og knowhow.

Disse to meddelelser førte til, at Aston Martins aktier steg med over 60 % i værdi.

Toto WolffToto Wolff
Copyright Mercedes


Spørgsmålet er så, om Toto Wolff vidste, at Tobias Moers ville blive ansat som direktør for Aston Martin og kendte til Mercedes’ opkøb af aktier.

Hvis det er tilfældet, så har Wolff har benyttet sig af det, man kalder asymmetriske informationer, eller kort sagt benyttet sig af sit insider-kendskab, til at købe aktier i Aston Martin – hvilket kan give en høj straf.

En talsmand hos Mercedes har over for Le Journal de Montreal forsikret om, at Wolff ikke kendte til de kommende Mercedes-investeringer i Aston Martin:

"Nej, vi kender ikke til denne type handling. Alle krævede oplysninger er blevet fremlagt for de britiske finansmyndigheder på rette tidspunkt,” udtaler Mercedes.

Hverken det tyske finanstilsyn eller de britiske myndigheder har ønsket at kommentere de ovennævnte oplysninger over for Le Journal de Montreal.

Opdatering: Det tyske finanstilsyn har iht. Finacial Times meddelt, at de har undersøgt sagen og ikke fundet grundlag for noget kriminelt forhold.

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Schumachers manager: Jeg begik en fejl Formel 1 introducerer ny pris »