Honda hjælper aerodynamikken

Honda har sit (foreløbigt) sidste år som motorleverandør i Formel 1. Derfor har de introduceret en kompakt motor, der hjælper Red Bull-teamene i F1-sæsonen 2021.

Max Verstappen til pitstop. Bahrains GP 2021. . Copyright Red Bull Contentpool

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 5/4 2021 klokken 12:04

Honda fik en skidt start i Formel 1 tilbage i 2015. Japanerne skiftede motorer på McLaren-racerne, oftere end kørerne skiftede underbukser.

Problemet var, at Honda gik efter at skabe en meget lille og kompakt motor. Dette forsøger alle motorfabrikanter, men Honda tog konceptet, og de pressede citronen for hårdt. Det betød, at motorerne ikke fik køling nok, og at turboen var for lille til at kunne opbygge nok ladetryk.

Honda-motorerne er blevet stærkere de senere år, og holdbarheden har også fået et ordentligt nøk opad. Derfor har Honda åbnet for hele godteposen med firmaets (måske) sidste motor i F1.

Max Verstappen foran Lewis Hamilton. Bahrains GP 2021.Max Verstappen foran Lewis Hamilton. Bahrains GP 2021.
Copyright Red Bull Contentpool


Red Bull ser stærke ud i årets Formel 1-sæson, og nu fortæller Honda, ifølge Motorsport.com, at Honda-motoren har en finger med i spillet.

Motoren yder flere hk, men årsagen er hovedsageligt, at ‘size zero’-konceptet for motoren er tilbage i en ny udgave.

Den mindre og kompakte motor gør, at Red Bull har haft mulighed for at gøre bilen mere aerodynamisk. Dermed får bilen mere downforce, uden at få mere vindmodstand.

Rent teknisk så har Honda bygget motoren, så knastakslen er placeret længere nede. Samtidig er motorens højde blevet gjort lavere.

OM SKRIBENTEN

Nicki fra BMF1 Nicki har været en del af BMF1 siden 2018, og han er en stor bilnørd, som altid har været fan af motorsport.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Er Vettel færdig før tid? Haas har kun Williams i kikkerten »