Briatore er tilbage

En af de, gennem tiden, mest omdiskuterede personligheder i Formel 1, Flavio Briatore, er tilbage i Formel 1, efter han ellers tidligere er blevet bortvist på livstid af den tidligere Formel 1 chef, Bernie Ecclestone.

Flavio Briatore (midten) i samtale med Lawrence Stroll (th) . Copyright Bil Magasinet BMF1

Af: Allan (arh@bmf1.dk) d. 21/6 2024 klokken 11:06

Flavio Briatore var ifølge Bernie Ecclestone, arkitekten bag "Chrash Gate", hvor Nelson Piquet Jr. efter instruks fra pitten, underforstået Renault holdets daværende chef, Flavio Briatore, satte sin bil i vægen i Singapores Formel 1 Grand Prix i 2008, for at få Safty Car på banen, så Fernando Alonso kunne få et gratis pitstop og på den måde få en fordelagtig position til at vinde løbet, hvilket han gjorde.

Efter det kom frem, at Piquet havde handlet på ordre, endte det med at Renault fik en kæmpe bøde og Flavio Briatore blev bortvist fra Formel 1 for altid.

Men for altid, er udløbet.

Over de seneste år, har Briatore vist sig i paddock, med jævne mellemrum, som gæst, hvilket han oprindeligt heller ikke måtte. Samtidig med at han er Fernando Alonsos manager.

Men nu har Alpine, som jo egentlig er Renault, valgt at ansætte den flamboyante, nu 75 årige italiener, til at hjælpe dem med at finde en ny motorleverandør til 2026 reglementet.

Med denne ansættelse, er spekulationerne om at Renault har planer om at forlade Formel 1, taget væsentligt til, for hvis ikke Renault skal leverer motorer til deres eget hold, er der ikke megen grund til at blive i Formel 1.

Rygter går på, at Andretti allerede er i forhandlinger med holdet, da intet tyder på at han får lov til at starte sit eget nye hold op, som et 11. hold.

OM SKRIBENTEN

Allan fra BMF1 Allan er en af grundlæggerne af Bil Magasinets Formel 1 side og er en af de mest erfarne Formel 1 skribenter i Danmark.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Schumachers familie forsøgt afpresset Spaniens GP: 1. frie træning »