Alfa Romeo forlænger med Räikkönen og Giovinazzi

Alfa Romeos sæder har længe været inde i loopet om kørere til deres sæder, men nu oplyser det schweiziske team, at de fortsætter med det nuværende line-up.

Antonio Giovinazzi og Kimi Räikkönen fortsætter hos Alfa Romeo i 2021. . Copyright Alfa Romeo

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 30/10 2020 klokken 10:10

Først var der Sergio Perez, så Nico Hülkenberg og endelig Mick Schumacher. Men alle tre trak det korteste strå, da Alfa Romeo for kort tid siden annoncerede sit kører-lineup for 2021.

Således oplyste det schweiziske team, at de forlænger med F1-feltets mest erfarne kører, Kimi Räikkönen og samtidig beholder Antonio Giovinazzi.

Sidstnævnte navn overrasker sikkert de fleste, idet italieneren har haft en stærkt svingende sæson, men båndene til Ferrari, hvor han er tilknyttet som junior- test- og reservekører, har utvivlsomt haft stor betydning for beslutningen.

Til gengæld kommer det næppe som en overraskelse, at Alfa Romeo forlænger med Kimi Räikkönen. Tvivlere skal blot finde videoen fra Portugals Grand Prix, hvor den 41-årige finne overhaler hele ti konkurrenter på første omgang.

Räikkönen er selv meget glad for at fortsætte og indrømmer, at parterne har et helt specielt forhold til hinanden.

”Alfa Romeo Racing er mere end et team for mig. Det er som en familie,” sagde han.

Alfa Romeo SauberAlfa Romeo Sauber
Copyright Sauber


”Mange af de ansigter, som var omkring mig, da jeg fik min F1-debut i 2001, er her stadig, og den helt unikke atmosfære, der er i dette team, er det, der giver mig den ekstra motivation til at fortsætte i, hvad der bliver min 19. sæson i sporten, næste år.”

”Jeg ville ikke være her, hvis jeg ikke troede på teamets projekt og på det, vi ved, vi kan opnå sammen.”

"Dette er et hold, der værdsætter hårdt arbejde over ord, og det passer godt til min stil: Jeg ser frem til næste år og forhåbentlig tager jeg nogle skridt fremad mod det forreste af midterfeltet,” lød det fra en tilfreds Räikkönen.

I den anden side af garagen er der også tilfredshed at spore.

"Alfa Romeo Racing har været mit hjem i F1 de sidste to sæsoner," udtalte Antonio Giovinazzi.

”Og jeg er glad for, at vores samarbejde kan fortsætte i endnu et år."

”Teamet har vist stor tillid til mig, og jeg har gjort mit bedste for at tilbagebetale denne tillid med hårdt arbejde og engagement,” lød det fra italieneren.

Med Alf Romeos annoncering peger alt på, at Mick Schumacher tager det ene af sæderne i 2021 hos det andet Ferrari-motoriserede team, Haas F1.

OM SKRIBENTEN

Peter fra BMF1 Peter har været en del af BMF1 næsten siden starten og er især kendt for sin faste serie af Kevin-interviews.

RELATEREDE NYHEDER

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Bella macchina! Steiner: Magnussen fortjener at blive i Formel 1 »