Zanardi opereret igen i 5 timer

Efter sit alvorlige uheld ligger Alessandro "Alex" Zanardi fortsat på hospitalet i kritisk tilstand. Hospitalet udsendte sent mandag eftermiddag en pressemeddelelse om den tidligere Formel 1-kørers tilstand.

Alex Zanardi . Copyright ESPN

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 7/7 2020 klokken 00:07

Zanadis ulykke har rystet det meste af det motorsportselskende Italien.

Ferrari kørte med „#Forza Alex“ på deres biler under sæsonens første grandprix i Østrig sidste søndag for at vise deres støtte til den tidligere racerkører Alex Zanardi og dennes familie.

Nu har hospitalet givet en opdatering på Zanardis tilstand.

Universitetshospitalet i Siena oplyser, at patienten er blevet opereret igen. Operationen blev foretaget af mund-, kæbe- og ansigtskirurger samt neurokirurger. Målet var at rekonstruere ansigtsknoglerne og stabilisere områderne, som blev kvæstet under ulykken den 19. juni.

„Frakturerne var meget komplekse“, forklarer professor Paolo Gennaro, der er hospitalets ledende læge for kranierekonstruktion.

Efter en operation på fem timer blev Alex Zanardi overført til intensivt afsnit. Han er fortsat sederet og tilsluttet en respirator. Hans tilstand er stabil kardiorespiratorisk (hjerte/lunge) og metabolisk (stoftskifte) set. Neurologisk set (hjernen) er situationen fortsat meget alvorlig.

Der er tale om, at Zanardi – såfremt han nogensinde kommer sig nogenlunde – vil miste begge øjne på grund af de skader, som han pådrog sig under ulykken den 19. juni.

Hospitalet har ikke ønsket at udtale sig om en prognose.

Østrigs Grand Prix 2020. Ferraris hyldest til den Italienske racerkører, Alex Zanardi som kæmper for sit livØstrigs Grand Prix 2020. Ferraris hyldest til den Italienske racerkører, Alex Zanardi som kæmper for sit liv
Copyright Ferrari

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Østrigs GP dagen derpå Officielt: Mercedes afviser definitivt Vettel-rygt »