Williams: Strolls point føles som en sejr

Lance Stroll. . Copyright Williams F1 Team

Da rookien Lance Stroll hentede sine første point i weekenden på hjemmebanen i Montreal, var resultatet så markant en oplevelse, at Williams’ tekniske chef var på vej op på podiet efter løbet.

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 13/6 klokken 11:06Armene er endnu ikke kommet ned efter Lance Strolls første point i weekendens canadiske grand prix. Således fortæller Williams’ tekniske chef, Paddy Lowe, at værdien af 9. pladsen simpelthen ikke kan undervurderes. Især ikke efter en utrolig skuffende kvalifikation med start som nr. 17 og en langt fra imponerende sæsonstart i øvrigt.

"For at være helt ærlig, så kan du simpelthen ikke overvurdere dette, og det på flere forskellige niveauer," sagde Lowe, da han efter løbet blev spurgt ind til Strolls præstation.

"Måden han kørte på i dag, og resultatet han opnåede, føles faktisk som en løbssejr. Faktisk var jeg på ved mod op på podiet efter løbet. Sådan følte jeg det.”

"Det var kun niendepladsen, men det føltes seriøst som en løbssejr, fordi vi ved, at det har været en meget, meget vanskelig start i sporten for ham," lød det ærligt fra Lowe.

Lance Stroll bliver hyldet af sine landsmænd.
Copyright Williams F1


Strolls manglende resultater og craches har afstedkommet en del rynkede bryn i paddocken, og det forlyder, at den 19-årige kørers far, rigmanden Lawrence Stroll, holdt møde med Williams’ ledelse lørdag aften efter sønnens dårlige kvalifikationsresultat.

Alligevel fastholder Lowe, at Williams hele tiden har stolet på den unge canadiers evner og ikke mindst har haft forståelse for det store pres, der har hvilet på rookiens skuldre efter diverse crashes. Således har venlige folk eksempelvis oprettet websiden hasstrollcrashed.today, hvor man både kan fornøje sig med rookiens crasches og samtidig følge med i nedtællingen til næste forventede crash.

"Vi har alle følt med ham, specielt i teamet, og ønsket for ham, at han blev bedre og gøre fremskridt," sagde Williams-chefen.

Lance Stroll.
Copyright Williams F1


"Jeg synes, at han i dag gik ud og viste, at han kunne køre. Talentet var der, farten var fantastisk. Pointene dumpede ikke bare ned i skødet på ham. Han gik og kæmpede for dem.”

"F.eks. håndterede han nogle temmelig vanskelige situationer, som trafikken i Sving 1. Der var masser af ting, der let kunne have været gjort forkert.

"Fordelene for ham (ved at få point, red.) kan ikke undervurderes. Frem over vil han have så meget mere selvtillid, at han nu ved hvad der kræves.”

"Du ved, at man i denne sport siger, at når du vinder dit første løb, er resten af dem så meget lettere. Jeg er sikker på, at det samme gælder med point. Det håber jeg, vi kommer til at se.”

”Nu er han ude af startblokken, og så er han i spil," sluttede Lowe.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Hvad gør Force India nu? Aserbajdsjans GP: Dækvalg »

TEMA: Kevin Magnussen

Kevin Magnussen Kevin Magnussen har kontrakt med Haas F1 indtil udgangen af 2018. I år handler det primært om at sætte den erfarne Romain Grosjean på plads, men også at score point når raceren er til det.


BMF1 om Magnussen, McLaren, Renault F1 og Haas
Se BMF1s kørerside for Kevin, hér:Kevin Magnussen
Læs alt om Haas F1:Haas F1 Team
Læs også om Renault F1:Renault F1
Eller læs om McLaren F1:McLaren F1


Nedtælling

Næste løb: Australiens Grand Prix
Dato: 25/3 2018 kl 7:00 dansk tid

Nedtælling til næste løbsstart
00 00 00 00
Se også vores TV-tider hér

Mest læste artikler

BMF1 på FaceBook


 

Aktuelt og seneste Grand Prix

Abu Dhabis Grand Prix
Løbsdato:26/11 2017
Bane:Yas Marina Circuit

Australiens Grand Prix
Løbsdato:25/3 2018
Bane:Melbourne

Optakt

Optakt

Fredag

Fredag

Lørdag

Lørdag

Søndag

Søndag

Seneste løb

Placering Kører Team
1. V.Bottas Mercedes AMG
2. L.Hamilton Mercedes AMG
3. S.Vettel Ferrari
4. K.Räikkönen Ferrari
5. M.Verstappen Red Bull
6. N.Hülkenberg Renault F1
7. S.Perez Force India
8. E.Ocon Force India
9. F.Alonso McLaren
10. F.Massa Williams
Se hele resultatet


Tidligere F1 verdensmestre

År Kører
2017 Lewis Hamilton
2016 Nico Rosberg
2015 Lewis Hamilton
2014 Lewis Hamilton
2013 Sebastian Vettel
2012 Sebastian Vettel
2011 Sebastian Vettel
2010 Sebastian Vettel
2009 Jenson Button
2008 Lewis Hamilton