Steiner: Et perfekt løb af Kevin

Hvad der startede som den helt store nedtur for begge Haas-racere i kvalifikationen til Mexicos Grand Prix endte med et bemærkelsesværdigt og flot resultat for Kevin Magnussen. Og der er ros fra alle sider.

Kevin Magnussen . Copyright Haas F1

Af: Peter Hartig (pha@bmf1.dk) d. 31/10 klokken 12:10

Kvalifikationen til Mexicos Grand Prix vil efter al sandsynlighed hurtigt gå i Haas F1s glemmebog, idet både Kevin Magnussen og Romain Grosjean sluttede helt nede i den gumpetunge ende af startgridden med en P18 til danskeren og P19 til teamkammeraten.

Men da lamperne slukkede og racerne kørte ned mod sving 1, vendte begivenhederne 180°.

Med Autosports F1-rapporter Lawrence Barettos ord, ”katapulterede Magnussen sig ind i pointene i en position, som han holdt tappert trods et sent, stort pres fra de to verdensmestre Fernando Alonso og Lewis Hamilton”.

Som vi allerede har berettet, er roserne dalet ned over Kevin efter løbet, og hans ”rating” i diverse medier har været helt ekstraordinære med Autosport i spidsen med rating 10/10.

Günther Steiner.
Copyright BMF1


Ét er imidlertid hvad eksterne iagttagere mener, noget andet er, hvordan den interne rating er, og her er Haas’ teamchef, Günther Steiner, oppe på den store klinge i sin bedømmelse af Magnussen.

"Ti ud af 10. Han kunne ikke gøre mere med vores bil for at holde Hamilton og Alonso bag sig. Det var højdepunktet, og i hele løbet satte han ikke en fod forkert,” udtaler Steiner.

"Det var bestemt ikke, fordi vi var heldige med resultatet, vi fortjente det. Vi var på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Men når muligheden var der, kunne han holde fart... hans tider var meget fine, så det var ikke bare fordi, vi var heldige. Det var på grund af fantastisk kørsel."

Steiner pegede endvidere på, at Magnussens engagement i løbet viste, hvorfor det er vigtigt, at man aldrig giver op i F1, selvom alt håb tilsyneladende er ude.

"Ingen gav op, og det så du i dag - begyndende med køreren, som ikke gav op," begrundede han. "Hvis du går til starten af et F1-løb som en slået mand, får du aldrig point.”

"Vi fik en chance, og vi tog den. Han gjorde et fantastisk arbejde. Du kan ikke gøre det meget bedre end det.”

Kevin Magnussen. Mexico 2017.
Copyright Haas F1


"Bilen var lidt bedre i løbet end i kvalifikation - naturligvis fordi vi var sidst i kvalifikationen!"

Online-mediet Motorsport interviewede Kevin Magnussen efter løbet hvor de spurgte ind til det overraskende resultat, og danskeren indrømmede da også, at han selv var overrasket.

"Du kan håbe alt hvad du vil, men ingen havde forventet det," fortalte danskeren. "Vi havde ikke farten, og vi kvalificerede sidst.”

"Jeg havde en fornuftig start og en god første omgang, og derefter en god fart sammenlignet med kvalifikationen. Jeg holdt samme position hele løbet.”

”Jeg vidste, at en Ferrari og en Mercedes var bag mig, og at de ville komme tilbage, men i sidste ende kom der kun en Ferrari.”

"En dag som i dag viser, hvad vores team er lavet af. Den viser, at ingen gav op efter i går (kvalifikationen, red.), hvilket var en hård dag for alle. Det var en fantastisk holdindsats."

Til slut blev Magnussen spurgt, hvad han tænkte, da han havde Hamilton bag sig på de sidste 2 omgange.

"Jeg var ligeglad med, hvem han var. Jeg var bare glad for at være i pointene," lød det fra en tydeligt tilfreds dansker.

Teamkammeraten Romain Grosjean havde en dag til glemmebogen idet han sluttede som nr. 15 og dermed sidst.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« En legende fylder år Alonso tilmeldt Daytona 24-timersløbet i 2018 »