Planer om F1 i Panama

I 2020 er Vietnam og Nederlandene kommet på Formel 1-plakaten. Nu kan det første mellemamerikanske land også være på vej til at få sit eget Formel 1-grandprix. Forhandlingerne er i gang.

Mexicos Grand Prix 2019 . Copyright Haas F1

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 4/1 2020 klokken 21:01

Der bliver åbenbart ved med at komme flere og flere F1-løb på kalenderen. I 2020 køres der 22 løb – det er første gang, der køres så mange.

Står det til Liberty Media kan der komme op til 25 løb hvert år, og den næste kandidat er åbenbart Panama.

Den panamanske avis "Mi Diario" skriver, at motorsportens kongeklasse allerede kan komme til at køre i Mellemamerika til marts 2022 og i Panama City for første gang.

Forhandlingerne og de indledende undersøgelser er allerede i fuld gang, og desuden har "Mi Diario" præsenteret et forslag til en ca. 5 km lang bane. Banen kommer umiddelbart til at minde om Baku med en langside på over 1 km. Der findes dog ingen officiel udmelding endnu.

Det tyske medie RTL.de skriver desuden, at initiativtagerne i Panama holder øje med, hvad der kommer til at ske med Mexicos grandprix: Aftalen med Mexico og Autodromo Hermanos Rodriguez løber kun indtil 2022.

Men et F1-grandprix i Panama betyder ikke umiddelbart, at Mexico behøver at blive taget af plakaten. Med 25 løb i alt ville der stadig være plads til 3 nye baner. Senest har bl.a. Saudi-Arabien og Miami været på tale.

Et F1-løb på dansk grund kommer vi nok til at skyde en hvid pil efter...

OM SKRIBENTEN

Jesper fra BMF1 Jesper er cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet med speciale i biler og bor til dagligt i Berlin.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« McLaren går efter mesterskabet og budgetloftet Ferrari forbliver mat »