Mesterskabsvindende teamchef bliver ny chef for McLaren

McLaren Formel 1-teamet har i dag annonceret en ny chef, som med flere mesterskabstitler indenfor motorsport i bagagen, skal være ansvarlig for driften af Formel 1-teamet.

Abu Dhabis Grand Prix 2018. Farvel til Alonso . Copyright McLaren

Af: Nicki Skaaning (ns@bmf1.dk) d. 10/1 2019 klokken 17:01

McLaren Formel 1-teamet satser stort, i jagten på at vende tilbage til tidligere tiders storhedstid. Efter flere sæsoner med store problemer fra aerodynamikken, motorer, chefer og kørere, så er holdet nu klar til en frisk start.

For blot at nævne nogle få af de ting der er sket indenfor de senere år, så blev mange-årige McLaren-chef Ron Dennis smidt ud i 2017, Honda-motorerne blev droppet til 2018-sæsonen, teamchef Eric Boullier stoppede i 2018, og kørerne Fernando Alonso og Stoffel Vandoorne skal køre i andre motorsports-serier i 2019.

Ron Dennis.Ron Dennis.
Copyright McLaren Media


Efter det har Zak Brown så overtaget roret af McLaren-koncernen, Renault er blevet motorleverandør, Gil de Ferran blev Sporting Director, og teamet har ansat nye stjerne-kørere, i form af den erfarne og hurtige spanier, Carlos Sainz Jr., samt den talentfulde rookie-kører, Lando Norris.

I dag har McLaren så annonceret en ny chef for F1-teamet, som skal hjælpe med at vende skuden og skabe resultater, for det tidligere mesterskabs-vindende team fra Woking.

Ny chef for Formel 1-delen af McLaren koncernen, bliver den 43-årige tysker, Andreas Seidl, som får ansvaret for alle teamets aktiviteter indenfor Formel 1.

Hvis navnet Andreas Seidl lyder bekendt i motorsports-sammenhæng, så skyldes det, at han var teamchef under Porsche-teamets storhedstid i WEC-serien (World Endurance Championship), hvor de vandt både WEC-mesterskabstitlerne og de prestigefyldte Le Mans løb, i 2015-2017 sæsonerne - hvorefter Porsche trak sig fra serien.

Seidl får ansvaret for F1-delen af McLaren, og skal referere direkte til nuværende McLaren-CEO, Zak Brown, som fortsætter i sin rolle som CEO for McLaren.

Zak Brown forklarerZak Brown forklarer
Copyright BMF1


”Vi er glade for at Andreas kommer til McLaren, for at lede vores tekniske og operationelle F1-program. Dette er en væsentlig aftale for os på to områder” udtaler McLaren CEO, Zak Brown.

”For det første, så er det endnu et vigtigt skridt i vores genopretningsplan for at kunne yde i F1, samt vores langsigtede forpligtelse til F1.”

”For det andet, så er koncentreret senior-lederskab indenfor vores F1-program, en integreret del af McLaren Racings langsigtede strategi, om at udvide til andre former for global motorsport over tid.

”Andreas er en meget kompetent leder, med en succesfuld historik i alting han har været involveret i, og jeg ser frem til at arbejde med ham.” slutter Zak Brown.

Bagenden på McLaren Hondas MCL32Bagenden på McLaren Hondas MCL32
Copyright McLaren


Nuværende Sporting Director for McLaren, Gil De Ferran, fortsætter i McLaren-koncernen, men får en bredere rolle, der vil involvere ham i flere af McLaren-koncernens aktiviteter indenfor motorsport – såsom McLarens deltagelse i Indy 500 løbet i 2019 – frem for kun at fokusere på Formel 1-holdet.

Andreas Seidl er en erfaren herre, som kommer med vigtig erfaring fra sin tid hos BMW Sauber F1-teamet, hvor han var frem til 2009. Herefter var Seidl ansvarlig for BMW’s comeback i DTM-serien, hvor han sikrede BMW DTM-titlen i første forsøg, tilbage i 2012.

Derudover medbringer tyskeren også en enorm erfaring fra motorsport fra WEC-serien. Faktisk er hans viden og erfaring så imponerende, at Porsche ville give ham stillingen som ansvarlig for al deres motorsport, hvis ikke han havde fået jobbet hos McLaren F1-teamet.

Australiens Grand Prix 2018. McLaren. Fernando Alonso på banen.Australiens Grand Prix 2018. McLaren. Fernando Alonso på banen.
Copyright McLaren


”Det er et enormt privilegium og en udfordring, som jeg er klar til, og engageret i. At have muligheden for at bidrage til McLarens arv er ekstremt specielt og inspirerende.” udtaler Andreas Seidl.

”McLaren har visionen, lederskabet og erfaringen, og – vigtigst af alt – folkene, til at komme tilbage i front, og det vil være mit absolutte fokus og min mission.”

”Jeg kan ikke vente med at tilslutte mig teamet og begynde med at arbejde med mine kollegaer hos McLaren, vores partnere hos Renault, og selvfølgelig Carlos og Lando”.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Tre fyldte lastbiler fra Red Bull til Toro Rosso Brænder sædet under Bottas? »