Opdateret: Ferrari fyrer Arrivabene

Ferrari bekræfter i en kortfattet pressemeddelelse, at Maurizio Arrivabene er blevet fyret som teamchef. Han bliver erstattet af den tekniske chef Mattia Binotto

Maurizio Arrivabene . Copyright Ferrari Media

Af: Jesper Emke Clausen (jc@bmf1.dk) d. 7/1 2019 klokken 12:01

Åbenbart må Arrivabene tage konsekvenserne af, at han ikke har formået at vinde en VM-titel, siden han trådte til i november 2014.

En kort pressemeddelelse fra Ferrari lyder: "Mattia Binotto overtager med øjeblikkelig virkning rollen som teamchef for Ferrari. Alle tekniske afdelinger underlægges Mattia."

Det betyder dermed, at Binottos stilling ikke direkte overtages af en anden.

Den 49-årige schweiziskfødte Mattia Binotto blev ansat hos Ferrari direkte fra universitetet i 1995 og steg langsomt i graderne som ingeniør og blev i 2016 teknisk chef.

Billeder fra Bahrain 2017 - Ferraris billeder. Mattia BinottoBilleder fra Bahrain 2017 - Ferraris billeder. Mattia Binotto
Copyright Ferrari Media


Efter Sergio Marchionnes tidlige dødsfald har den nye Ferrari-præsident Louis Camilleri dermed gjort kort proces med den nu tidligere teamchef – på trods af, at de begge kender hinanden fra forskellige stillinger inden for tobaksbranchen: Både Arrivabene og Camilleri har arbejdet for Philip Morris. Der går dog rygter om, at FIAT-arvingen John Elkann har haft det sidste ord i fyringen af Arrivabene.

Arrivabene efterfulgte den meget lidt succesfulde Marco Mattiacci som teamchef hos Ferrari. Før han fik denne stilling, havde Arrivabene, som er uddannet arkitekt, arbejdet inden for marketing, inden han i 1997 kom til cigaretmærket Marlboro. Han kom i kontakt med Formel 1 og Ferrari via sin stilling som sponsorrepræsentant.

Hvad Arrivabene skal lave i fremtiden, står hen i det uvisse. Ferrari antyder dog, at italieneren efter fire år som chef for Ferraris Formel 1-team helt må forlade holdet. I pressemeddelelsen står der videre: "Ferrari vil gerne takke Maurizio for hans værdifulde bidrag til at forbedre teamets præstationer i de seneste år og ønsker ham alt godt fremover."

Arrivabene har siden 2012 været bestyrelsesmedlem i den italienske fodboldklub Juventus, og hvis man skal tro rygterne, kan han få en fremtrædende stilling i klubben. Rygterne om hans skift fra Formel 1 til fodbold har kørt et par måneder.

Under Arrivabenes ledelse som teamchef kørte Ferrari i alt 81 Formel 1-løb og vandt de 14 af dem.

Bemærk! Diskussionen er tiltænkt indholdet af artiklen og ikke om man bryder sig om emnet eller formen.
Har man kommentar til dette kan man skrive en mail til forfatteren.


« Besøg på Renault F1 fabrikken i Enstone - del 3/3 Honda-udfordringer for Red Bull »